Ajándékötletek karácsonyra

december 09, 2012
Kinek milyen könyvet adj karácsonyra?

Nita már korábban írt egy hasonló bejegyzést az új könyvekről, én néhány régebbi könyvet is beválogattam, íme a lista. Szinte az összeset olvastam már, a link a blogbejegyzésekre visznek, hogy segítsenek dönteni :) 
Az Ad Astrás könyveket megrendelhetitek a blogon, jobb oldalon található dobozból ;)

Reménytelenül romantikusoknak / húginak, barátnédnak:

Richard Paul Evans - Hol lehet Noel? - egy igazi romantikus karácsonyi történet szeretetről, és megbocsátásról. (Könyvmolyképző, 2500 Ft)

Sarah Addison Allen - Édes élet - szintén egy téli történet, édességekkel és egy fiatal lánnyal a főszerepben (Megjelenik: 2012 december 6., 3000 Ft, Könyvmolyképző Kiadó)

Amy Kathleen Ryan - Ragyogás - Lélektani disztópia érett fiataloknak, egy trilógia kezdő kötete ;) (3000 Ft, Maxim Kiadó)

Gail Carriger - Soulless - Lélektelen - Szintén trilógia kezdő kötete, de a steampunk és a fantasy keveredik ebben a humoros és izgalmas könyvben. A második része Changless - Változatlan pedig pár napja jelent meg. (3000 Ft, Könyvmolyképző Kiadó)

Stephenie Meyer - A burok - Közeledik a könyvből készült film, ez is jó ötlet a fa alá - romantikus scifi.

Érett olvasóknak / anyunak:

Alice Hoffman - Galambok őrizői - egy ókori történet, a helszín Júdea, a főszereplő négy erős asszony. (4000 Ft, Maxim Kiadó)

Papp Diána - Szerdán habcsók - egy 30 éves nő története az útkeresésről, egy csipetnyi szerelemmel és sok recepttel :) (2990 Ft, XXI. Század Kiadó)

Catherynne M. Valente - Marija Morevna és a Halhatatlan - az orosz mitológiát eleveníti fel a több díjat kapott Valente ebben a könyvben, nem könnyű olvasmány, de megéri a fáradozást (2990Ft, Ad Astra)

Fantasy rajongóknak:
Tolkien könyvek

Neil Gaiman - Amerikai istenek, vagy akármelyik Gaiman könyv ;) (a fiúknak-kamaszoknak is jó olvasmányok)

Fiúknak - apáknak:

Christopher Moore - A neccharisnyás papnő pajzán szigete - (16)-os karikás olvasmány (kb), egy eszement kalandról Mikronéziában: bennszülöttek, repülők és furcsa kultuszok... (2980 Ft, Agave Kiadó)

Scott Westerfeld - Leviatán - egy steampunk trilógia első kötete, egy alternatív történelmi regény, amiben két technológia áll szemben egymással

David Nicholls - A nagy kvízválasztó - ne ijesszen el a rózsaszín-sárga borító :) Az egyetemen első éves Brian ügyetlenkedésében több kamasz is magára ismerhet. (3490 Ft, Carthaphilus)

Sci-fi rajongóknak

Itó Projekt - Harmónia - ez a könyv a jövőben játszódik, egy olyan világban, ahol mindenki boldog és egészséges... vagy mégsem? (2990 Ft, Ad Astra)

Paolo Bacigalupi - A felhúzhatós lány - szintén a jövőben játszódó történet, a helyszín az egzotikus Thaiföld. (2990 Ft, Ad Astra)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.