Rachel Cohn&David Levithan - Dash ​és Lily 12 napja

december 04, 2017

Dash és Lily történetével két éve ismerkedtem meg: a Kihívások könyve egy bájos történet arról, hogyan talál egymásra egy karácsonyimádó lány és egy visszahúzódó, könyvmoly fiú New Yorkban. A folytatást is mindenképpen el szerettem volna olvasni, mert az előzmény megnyert magának.

A regény egy évvel az előző könyv után játszódik, megint felváltva olvashatjuk Dash és Lily szemszögéből az eseményeket. Először Dash mesél az eltelt évről, ami nem volt könnyű: Lily teljesen eltávolodott tőle, köszönhetően nagyapja balesetének, és a kettejük közötti rossz kommunikációnak. 
Lily bátyja veszi a kezébe a dolgokat - leül Dashhel, hogy megbeszéljék, hogyan tudnák visszahozni a lelkes, karácsonyimádó Lilyt. 12 napjuk van karácsonyig - 12 nap, hogy a fiatalok rendezzék a kapcsolatukat, és közben karácsonyi hangulatba kerüljenek. 
pixabay
Innen spoileres lehet:
A könyv első felét szinte végig untam és idegesített, hogy milyen kis hülye a két főszereplő. Oké, hogy kamaszok, hogy első szerelem, de istenem, miért nem lehet kinyitni a szátokat, és megmondani egymásnak, hogy mi a bajotok? Nincs is bajuk igazából, csak nem bírják kimondani a nyilvánvalót vagy nem tudnak rákérdezni erre. A könyv második fele hozta az első részből megszokott bájos kalandokat, de azért még itt is bele tudott a szerzőpáros írni pár hülye jelenetet... csillámbaleset? Komolyan?
Spoileres rész vége

Ami tetszett: hogy az első rész rózsaszín felhője után felvette a történet fonalát, megmutatta a való élet problémáit, és hogyan lehet megküzdeni vele. Főleg Lilynek, mert a védett kis álomvilágán egyre több a repedés - nagyapja balesete volt ennek a kezdete, és később még néhány változás tetézi, amit borzasztó nehezen kezel. Dash viszont kitart mellette, mert ő már többet tapasztalt az ilyen dolgokból és támasza tud lenni a lánynak.

Ami miatt ajánlom: karácsonyi hangulat, New York, ill. a kamaszoknak érdekes lehet a szerelmi/párkapcsolati szál. 


3/5

Kiadó: Tilos az Á
Kiadás éve: 2016
Eredeti cím: The Twelve Days of Dash & Lily
Oldalszám: 256
Ár: 3490 Ft
Borító: 4/5

Fülszöveg:
Dash ​és Lily életük legszebb karácsonyát élték át tavaly (az előző kötetben), miután különös rejtvények megfejtésével egymásra találtak. Eltelt egy év, megint küszöbön a nagy ünnep, ám úgy tűnik, most rögösebb út vezet a boldogsághoz. Lily imádott nagypapája szívinfarktust kapott, és lassú lábadozása beárnyékolja a vidámságáról híres lány mindennapjait. Még karácsonyfát is elfelejt venni. Ráadásul mintha Dashsel kezdenének eltávolodni egymástól: kapcsolatukon repedések keletkeznek. Dashnek tizenkét napja marad, hogy félretegye a karácsonnyal kapcsolatos fenntartásait, és megpróbálja átragasztani barátnőjére a New York utcáit belengő ünnepi hangulatot. Küldetéséhez kénytelen igénybe venni furcsa barátai, valamint Lily ellenséges bátyja, Langston segítségét is. Vajon sikerül meghozniuk Lily kedvét a karácsonyhoz? Olvadásnak indul-e a szerelmesek közötti fagyos légkör? Dash és Lily legújabb, megpróbáltatásoktól sem mentes adventi kalandjai garantáltan megdobogtatják majd az olvasók szívét.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.