Leslye Walton - Ava Lavender különös és szépséges bánata

A magyar megjelenése óta vágyakoztam erre a könyvre, annak ellenére, hogy született róla néhány negatív értékelés. Megvan benne minden amit szeretni szoktam: családregény, több érdekes női karakter, egy csipet boszorkányság, és romantika. Az ilyen történeteiért szerettem Alice Hoffman, Joanne Harris könyveit és a Sarah Addison Allen is ide tartozik, bár ő csak már a másodvonalba. Leslye Walton ezzel a könyvével mondjuk úgy, becsatlakozott SAA mellé :)

Ava Lavender az 1940-es évek Seattlejében született egy egyedülálló anya gyermekeként. Ám nem ez a legérdekesebb az életében, hanem a szárnyai, amiket egy orvos se tud megmagyarázni...

Ava a narrátorunk, ő meséli el nem csak a saját életének történetét, hanem nagyanyjától kezdve a családja történetét. Emilienne francia szülők gyermeke volt, akit a szülei testvéreivel együtt egy kis francia faluból New Yorkba költöztettek. A városbeli élet nem hozott sok jót nekik, nemsokára Emilienne egyedül maradt és egy férfi oldalán került Seattle-be, itt született meg már Vivianne, Ava anyja. 

forrás
Emilienne nem tudott beilleszkedni az új közösségbe, az emberek tartottak tőle, boszorkánynak hívták. Mégis, egy kis segítséggel sikeressé tette a férje halála után rámaradt pékséget és elvarázsolta a városrész lakóit. Vivianne már népszerűbb lány volt, mint az anyja, aki nem is tette ki a lábát a házból, csak ha a pékségbe ment. 

Ez a történet olyan mintha az író összegyúrta volna a Csokoládé (Joanne Harris) és Az átkozott boszorkák (Alice Hoffman) történeteit: adott több női karakter, akik csak egymásra számíthatnak, mert a szerelem csak veszélybe sodorja őket. Adott egy kisváros/városrész, ahol problémát jelent, hogy ezek a különös nők-lányok, hogyan illeszkedjenek be, van egy kis ételmágia, szellemek és misztikum és a könyv végén a feloldozás lehetősége.

Faltam ezt a könyvet, mert hangulatos, érdekes a történet annak ellenére, hogy erősen koppintás szaga van. Ha még nem olvastátok a fent idézett könyveket, és vevők vagytok a szép, kicsit boszorkányos történetekre, akkor el fog varázsolni ;)

4/5

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2016
Eredeti cím: The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender
Oldalszám: 264
Ár: 2990 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"A szerelem bolonddá tesz.”Úgy tűnik, a bolond szerelem a Roux család osztályrésze, és Ava Lavender, a madárszárnyakkal született lány örökségének kulcsa is. Ava felderíti Franciaországból Seattle-be költözött, különös családja még különösebb, huszadik századon átívelő történetét, miközben egyre inkább vágyik arra, hogy helyet kapjon a közönséges emberek között. Végül felkészületlenül kimerészkedik a világba, amely még nem döntötte el, leánynak vagy angyalnak tekinti-e őt. Ava és családja élete egy napon fordulópontra jut, amikor megnyílnak az ég csatornái, esőcseppek és tollak záporoznak alá, és Ava sorsa mindörökre megpecsételődik. Elbűvölő, költői történet sóvárgásról, vágyról és a szerelem fájdalmáról.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.