Friss könyvek - Április /frissítve/

április 07, 2017
Az április biztosan izgalmasabb hónap lesz könyves szempontból: jön a Könyvfesztivál, amire tervezek menni (főleg mivel már előre tudom, hogy több okból nem tudok a könyvhétre). 
A megjelenő könyveket böngészve több olyanra bukkantam, amit már angolul kinéztem magamnak korábban (A múzsa, Hygge, Anne Barnes könyve a nyugalomról). 

Ti mit néztetek ki az áprilisi megjelenések közül?

Anna Barnes - Nyugalom
Megjelenik: 2017. április 13., 2790 Ft, Édesvíz Kiadó
"A nyugalmi állapot elérésre talán elérhetetlennek tűnik, de gyakorlással ez is lehetséges, és ez felbecsülhetetlen hatással lehet az életedre. A könyv segítségével megtanulhatod és tökéletesítheted a módszereket, amikkel teljesen ellazíthatod az elméd és a tested.Ez az élvezetes útmutató átfogó tanácsokat ad, hogy a harmonikus mindennapok elérése érdekében:- milyen technikákkal tudod lecsendesíteni az elméd- hogyan maradj kiegyensúlyozott a munkahelyeden és otthon egyaránt- hogyan támogathatod nyugodt életed kialakítását mozgással és táplálkozássalEz a könyv - tele tippekkel, segítő idézetekkel és nyugtató gyakorlatokkal - segíteni fog, hogy nyugodtabban érezd magad a világban, és hogy felkészültebben birkózhass meg azokkal a dolgokkal, amik igazán számítanak. "
Meik Wiking - Hygge - a dán életérzés, amely boldoggá tesz
Megjelenik: 2017. április 14., 4500 Ft, Kossuth Kiadó
"Egyre többször halljuk, hogy Dánia a világ legboldogabb országa. Mi lehet a dánok titka, ami a legboldogabb nemzetté teszi őket? Meik Wiking, a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója többéves munkája során arra jutott, hogy a válasz nem más, mint a hygge. Ezt a kifejezést fordították már a meghittség művészetének, a lélek otthonosságának és a megnyugtató környezet élvezetének is, ám ahhoz, hogy valóban megértsük ennek a különleges életérzésnek a lényegét, néhány kifejezésnél többre lesz szükségünk. Ennek a gyönyörű és inspiráló könyvnek a segítségével lépésről lépésre sajátíthatjuk el a hygge - és általa a boldogság - titkát: megtudhatjuk, milyen szerepet játszanak ebben a fények, a jó ételek, a társas kapcsolatok, a karácsony vagy éppen az öltözködés. A rengeteg érdekes információ és összefüggés melletta a gazdagon illusztrált kötet gyakorlati tanácsokkal (konkrét példákkal, receptekkel, ötletekkel) is szolgál, melyek segítségével bárki könnyedén belecsempészheti a hygge elemeit a mindennapjaiba"
Klausz Melinda - Megosztok, tehát vagyok
Megjelenik: 2017. április 14., 3499 Ft, Athenaeum Kiadó
"Vajon valóban szabadon használhatjuk a közösségimédia-felületeket? Mit tud rólunk a Facebook és a Google? Hol hagyunk digitális lábnyomokat? Miért követnek minket a hirdetések? Mit tehetünk az internetes zaklatás ellen? Hogyan ismerhetjük fel, ha az adatainkat el akarják lopni? Biztos, hogy függő a gyerekünk, vagy csak a világ változott? Mi történik halálunk után a digitális térben hagyott információinkkal? Lehet, hogy egy idő után mi is áruvá válunk? Vagy talán már azok is vagyunk?Klausz Melinda könyve az ember életszakaszain keresztül mutatja be az új technológia jelentette kihívásokat, betegségeket, problémákat és megoldási módszereket. Esettanulmányokon és tippeken keresztül visz végig az adatvédelemtől a közösségi média stressz-szindrómán, az internetes zaklatáson át a like-csalásokig és a generációk közötti különbségek bemutatásáig. A kötet segítségével választ kaphatunk arra is, hogy miért ragaszkodnak a mostani gyerekek és fiatalok a közösségimédia-felületekhez, és bizony nekik már a digitális hagyatékukról is rendelkezniük kell..."
Jessie Burton - Múzsa
Megjelenik: 2017. április 18., 3999 Ft, Libri Kiadó
"London, 1967. A trinidadi Odelle állást kap az előkelő Skelton galériában. Egy nap felbukkan a varázslatos tehetségű spanyol festő, Isaac Robles egy addig ismeretlen korai műve, amit a galéria kiállításon akar bemutatni. Odelle-nek feltűnik, milyen különös hatást gyakorol a kép főnökére és pártfogójára, Marjorie Quickre, és a lányban gyanú ébred: miféle titkok rejlenek a festmény múltjában? Spanyolország, 1930-as évek. Robles, a festő és a húga megismerkedik egy Londonból érkezett műkereskedővel és vonzó lányával, Olive-val. A kereskedőt elbűvöli Robles első képe, ám mielőtt felkarolhatná az ifjú tehetséget, kirobban a spanyol polgárháború...  Mi köti össze ezt a két eseményt, amelyet több mint harminc év választ el? Jessie Burton regényében egy festmény sorsán keresztül ismét magával ragadó, érzelmekben gazdag történet tárul fel múlt és jelen kapcsolatáról, a szerelembe beleavatkozó politikáról és a tehetség valódi természetéről."
Ryan Soeder - Kohei Matsuno - Szeretem a kávét!
Megjelenik: 2017. április 18., 3999 Ft, Libri Kiadó
"Seattle legmenőbb kávébárjaitól a trendi melbourne-i brewhouse-okig manapság minden magára valamit is adó kávézóban egy barista készíti el és díszíti a kávéspecialitásokat. Az otthoni használatra készült egyadagos kávéfőző gépek eladásai évről évre csúcsot döntenek, így érdemes elsajátítani, hogyan tehetjük teljesebbé az otthoni kávézás élményét a magunk, illetve családunk, barátaink számára. Nem kell hozzá más, mint egy háztartási kávéfőző gép, és magunk is készíthetünk habos kávét, ami nemcsak finom, de jól is néz ki. A klasszikus rozettától a koszorúig mindenféle mintát rajzolhatunk rá, nem kell hozzá más, csak egy kancsó tejhab, egy jó presszókávé... és biztos kéz.A könyvben bemutatjuk a kávédíszítés technikáit, és ízelítőt nyújtunk a világ legismertebb latte art művészeinek munkáiból, Kohei Matsuno tejhabszobraitól Simeon Bricker műalkotásaiig."
Charlie N. Holmberg - A papírmágus (A papírmágus-trilógia I.)
Megjelenik: 2017. április ., 2990 Ft, GABO SFF
Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán? Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét.A papírmágus különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni.
Julie Buxbaum - Három dolgot mondj
Megjelenik: 2017. április ., 3490 Ft, GABO
 "Jessie-vel csak a baj van, ő legalábbis így érzi a Los Angeles-i magániskolában töltött első héten. Már épp azon gondolkodik, hogy visszasomfordál Chicagóba, amikor e-mailje érkezik egy Valaki/Senki (VS) nevű sráctól, aki felajánlja, hogy segít neki eligazodni a Wood Valley Gimi dzsungelében. Ez valami vicc? Megbízhat VS-ben, elfogadhatja tőle a segítséget, amelyre óriási szüksége van? Alig két éve, hogy meghalt az édesanyja, és miután az apja váratlanul feleségül vett egy interneten megismert nőt, Jessie kénytelen az ország másik felébe költözni, és mostohaszörnyével meg annak beképzelt fiával élni. Jessie végső kétségbeesésében úgy dönt, VS-re bízza magát. A srác hamarosan a lány mentőkötelévé és szövetségesévé válik, és Jessie szeretné személyesen is megismerni. De mi van, ha egy rejtélynek jobban áll a megoldatlanság? Julie Buxbaum művében komédia és tragédia, szeretet és veszteség, fájdalom és emelkedettség keveredik. Első ifjúsági regényének szereplőit minden bizonnyal hamarosan az olvasó is barátaivá fogadja."
Michael Cunningham - Mire ​leszáll az éj 
Megjelenik: 2017. április 20., 3490 Ft, Jaffa
"Peter ​és Rebecca Harris középkorú New York-i házaspár, akik látszólag mindent elértek az életben, amit csak el lehet érni. Szakmai karrierjük csúcsán vannak – Peter műkereskedő, Rebecca egy képzőművészeti magazin szerkesztője –, szeretik a hivatásukat, amely érdekesebbnél érdekesebb emberekkel hozza össze őket. Partiról partira, verniszázsról verniszázsra járnak, egy hatalmas, fényűző loftban laknak Manhattanben. Bostonban élő lányuk éppen egyetemre készül. Minden okuk megvan hát az elégedettségre és a boldogságra. Ám egy napon megérkezik Rebecca öccse, Ethan. Az egykor drogfüggő, de elragadóan jóképű és tehetséges fiatalember szépségével és zabolázhatatlan szabadságvágyával ellenállhatatlan hatást gyakorol Peterre, aki egyszeriben kételkedni kezd az általa képviselt művészekben és a művészetben általában, a saját karrierjében, a házasságában – egész addigi világában, amelyet olyan gondosan épített fel magának, s amelyen most egyre nagyobb repedések tátonganak. A Mire leszáll az éj Az órákhoz hasonlóan páratlan érzékenységgel és érzékletességgel ábrázolja modern világunkat, felgyorsult életünket a kiüresedő párkapcsolatokkal, az egyszerre felszabadító és romboló vággyal, a fenyegető öregedéssel, a talmi művészetekkel."
Sarah Andersen - Puha ​Boldog Puffancs
Megjelenik: 2017. április 21., 2690 Ft, Fumax
"Itt a fürdőruha-szezon! Készítsd fel a strandoláshoz a tested! Dolgozz azon a hasfalon! Emeld meg a feneked! … Őöö, vagy mégse. Felejtsd el, és légy inkább puffancs. Puha boldog puffancs!
A Sarah Andersen összegyűjtött képregényeit tartalmazó második kötet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt – vagyis összegömbölyödve egy kupac paplan alatt, figyelmen kívül hagyva a való világ kötelezettségeit. Ezek az új képregények és rajzokkal ellátott személyes jegyzetek a fiatal felnőtt-lét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit követik: anyagi problémák, nyűglődések, a pulcsilopás rejtelmei, és egy otthonmaradós- pizzázós nap örömei. Mindenki a fedélzetre!
Sarah Andersen egy fiatal brooklyni képregényrajzoló és illusztrátor. Igazából menő és kiegyensúlyozott életet él. De tényleg."
Zadie Smith - NW 
Megjelenik: 2017. április 30., 3990 Ft, Európa
"Zadie ​Smith briliáns regénye négy fiatal napjait követi higanyszerű rezdülésekkel, olykor megfoghatatlanul, olykor az érzékszervi elviselhetőség határán. Leah, Natalie, Felix és Nathan egy helyen és egy időben nőtt fel egy koszlott, külvárosi háztömbben, London északnyugati zónájában – saját életükről, kapcsolataikról és találkozásaikról alkotott benyomásaik egyszerre pusztítóak és felemelőek, gyönyörűek és brutálisak, mint az óriási város, amely körbefogja őket. Ismerik minden szomszédjukat, és csak ehhez a pár utcányi szeglethez kötődnek, mégsem tudhatják soha, hogy a következő pillanatban mi vár rájuk: London rémisztően gazdag szövete bármikor zátonyra futtathat vagy zsákutcába terelhet. Zadie Smith írásművészete korszerű, bátor és urbánus; helyenként maga a zene, a szenvedélyes lüktetés, másutt pedig letisztult kereszteződés, ahonnan minden életállapot elérhető. Egyedülállóan maradandó könyv egy bonyolult helyről – sokáig nem megy ki az ember fejéből. A londoni születésű Zadie Smith nemzedéke legtehetségesebb regényírója. A Fehér fogak és A szépségről (magyarul: Európa, 2002, illetve 2007) alig harmincéves korára az élvonalba röpítette. Férjével New Yorkban és Londonban élnek, egy fiuk és egy lányuk van. Az NW a negyedik regénye."
Sarah Addison Allen - Lost Lake - A varázslat tava
Megjelenik: 2017. május 19., 2999 Ft, Könyvmolyképző Kiadó
Eby Pim képeslapon látta először a Lost Lake-et. Egy régi fotó, rajta néhány vastag betűvel szedett szó, ám Eby úgy érezte, mintha a jövőjébe pillantana bele. Mindez fél emberöltővel ezelőtt történt. Férje, George, már rég eltávozott. A fárasztó rokonok is elmentek. Semmi sem maradt, csak néhány tóparti kabin, ami sikeresen ellenállt a georgiai hőségnek és párának, továbbá a kallódók maroknyi csapata, akik - kimondatlan álmaiktól és vágyaiktól vezérelve - évről évre hűségesen ellátogatnak a Lost Lake-hez. Ez nem csekélység, Eby ennek ellenére kijelenti, az idei lesz az utolsó nyár, amit a tónál tölt, aztán eladja a területet egy építési vállalkozónak. Amíg az utolsó szalmaszálat jelentő családtag be nem kopogtat hozzá. Kate Pheris tizenkét évesen az utolsó legszebb vakációját töltötte a Lost Lake-nél; még azelőtt, hogy megismerte volna a magányt, a fájdalmat, a veszteséget. Azóta ezek az érzelmek uralják az életét, de azért - talpraesett lányának, Devinnek, és saját céltudatosságának köszönhetően - a remény sem halt ki a szívéből. Talán a Lost Lake-nél Devin kiélvezheti gyerekkorának utolsó hónapjait... és Kate is újra felfedezheti azt a valamit, ami annak idején olyan hirtelen siklott ki az ujjai közül. Az emberek egymás után zarándokolnak el a tóhoz, hátha ott megtalálják azt, amit már oly régóta keresnek: szeretetet, megnyugvást, reményt az újrakezdésre, békét, egy rejtély megoldását, a felejtés lehetőségét. De vajon még időben érkeznek? A különleges hangulatú, varázslatos regény Sarah Addison Allen egyik legkiválóbb írása az ember titkos vágyairól és a hétköznapi csodákról, amik a legvalószínűtlenebb helyeken lepnek meg minket." 

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.