Könyves-filmes - Augusztus

augusztus 15, 2012
Abraham Lincoln, a vámpírvadász
A mozikban: augusztus 9-től

"Az Egyesült Államok legendás, 16. elnöke, Abraham Lincoln (Benjamin Walker) sokáig az emberi szabadságjogok állhatatos védelmezése miatt volt híres. Pedig az embereknek valami egészen más miatt kellene ismernie őt, és a vámpíroknak más miatt kellene félni tőle. A jövendőbeli elnök még csak kilenc éves volt, amikor elárvult. Akkor még nem is sejtette, mi okozta édesanyja korai, tragikus halálát. Amikor viszont rájött az igazságra, csupán egyetlen célt tűzött maga elé: a bosszút. Elhatározta, hogy megtisztítja a földet a vámpíroktól és rabszolgatartó emberi szövetségeseiktől - ha kell, még polgárháborút is indít ellenük."
Seth Grahame-Smith könyvéből készült film nagyon látványosnak ígérkezik, a történetét tekintve nem tudom mennyire lesz tartalmas...



Keleti nyugalom - Marigold Hotel
Ezt a filmet már májusban bemutatták a mozikban, (dvd megjelenés- 09.26.), de nekem még csak tegnap sikerült megnéznem. Már előzetes megfogott, a kedvenc angol színészeim (Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy) játszanak benne. A történet nagyon szép - egy csapat angol nyugdíjas lehetőségek híján új életet kezd az indiai Marigold Hotelben. Egyesek könnyen alkalmazkodnak, új barátságokat kötnek, egyesek nehezebben. A helyszín is gyönyörű - színes, kopott - tényleg egzotikus :) A film Deborah Moggach - These foolish things című könyvéből készült (a film hatására kiadták újra a film plakátjával és címével is). Szívesen olvasnám magyarul is - ahogy néztem a molyon eddig két könyv jelent meg az írónőtől az Ulpius kiadónál, örülnék ha ezt is kiadnák :)

"Nem vágytak kalandra és nem akartak új életet kezdeni: egy csapat angol nyugdíjas egy különösen tarka brosúra csalogatásának engedve mégis úgy dönt, hogy idős éveit egy indiai szállodában tölti. Ám, amikor végre megérkeznek az áhított, és meggyőzően olcsó új lakóhelyükre, egészen mást találnak, mint amit a hirdetés ígért. Kénytelenek alkalmazkodni az új helyzethez: a sok szokatlan színhez, illathoz, stílushoz, emberhez és állathoz. Van köztük, aki idegenkedik, van, aki lelkesen kíváncsiskodik - de lassanként mind megértik, hogy valami különleges, nagy ajándék vár rájuk az országban, ahol semmi sem úgy működik, ahogy várnánk."


Lassan jön az ősz a suli, de nem bánom, mert sok-sok jó film (A hobbit, Anna Karenina, Szép remények....) és könyv is megjelenik majd ;)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.