Friss könyvek - Augusztus

(frissítve)
Elizabeth Bard - Ebéd Párizsban
Megjelenés: 2012. augusztus 24.
"Egy párizsi hétvége alkalmával Elizabeth Bard együtt ebédelt egy sármos franciával - és soha többé nem tért haza. Vajon szerelem volt első látásra? Vagy az volt a döntő mozzanat, hogy a kés könnyedén siklott keresztül a pavé au poivre-on, és a hús rózsaszín leve étvágygerjesztően folyt rá a vajas borsmártásra? Az Ebéd Párizsban egy fiatal amerikai nő két szenvedélyes - újdonsült kedveséhez és a francia konyhaművészethez fűződő - szerelmi viszonyának hiteles krónikája. Elizabeth, miután fogja magát és új életet kezd a világ legromantikusabb városában, lelkesen veti bele magát a nyüzsgő piacok, a hangulatos bisztrók és a nádszálvékony femmes fatales-ok világába. Megtanulja, hogyan kell halat pucolni (ebben Jane Austen siet a segítségére), mindent elkövet, hogy leküzdje az időnként rátörő honvágyat (ehhez a csokoládéfelfújtat kell bevetnie), és belehabarodik a hentesébe (aki Matt Dillon kiköpött mása). Elizabeth rájön, hogy minél mélyebbre merül a francia konyhaművészetben, annál könnyebb megértenie Párizst. Felfedezi, hogy a francia kultúra nem sokban különbözik az érett sajttól - a kérges külső lágy, pikáns belsőt takar."
A mai polc.hu-s hírlevélben bukkantam erre a könyvre, az oldalon részletet is közöltek a könyvből - jónak tűnik :)

Scott Kelby - A digitális fotós könyv 4.
Megjelenés: 2012. augusztus 3.
"Scott Kelby, a nagysikerű A Digitális Fotós könyv első három kötetének (mely a világ legnagyobb példányszámban eladott digitális fotózásról szóló könyve lett) szerzője visszatért egy olyan új könyvvel, amely pont ott folytatja, ahol a harmadik kötetet abbahagyta. Ugyanabban a lényegre törő, szakzsargont mellőző stílusban ad azonnal alkalmazható tippeket, ami miatt az olvasónak „Aha, szóval így csinálják!” érzése támad. Ez nem egy elméleti könyv, nincs tele zavarba ejtő szakkifejezésekkel és részletes leírásokkal. Ez a könyv arról szól, hogy mikor és melyik gombot kell megnyomni, melyik beállítást kell használni. A könyv közel 200 féltve őrzött fotós-trükkel segít lényegesen jobb, élesebb, színesebb és profibb képeket készíteni."

Most bukkantam rá erre a könyvre is, fel is töltöttem molyra azonnal, és a várólistámra is. Scott Kelby első három fotós könyvét is olvastam már, és sok hasznos tanácsot megfogadtam és alkalmaztam. Tetszik a humoros stílusa, bár néhol már túl sok volt belőle, de ezen kívül ahogy lesz lehetőségem elolvasom ezt a könyvet is. Akit érdekel a fotózás, annak bátran ajánlom az eddigi könyveit is ;)

David Foenkinos - Nathalie második élete
Várható megjelenés: 2012. augusztus 8.

 "...pedig a csók nem több, mint előszó... Mi a teendő, ha egy szép nő váratlanul megcsókol egy férfit minden indoklás nélkül? Csak úgy? Pláne, ha ez a nő Nathalie, aki boldogan viseli a szerelem sárga mezét, de egy baleset során elveszti társát, és a tragédia befejezetté változtatja az életét. Legalábbis ő így érzi - hiába a barátok gyöngéd unszolása, hiába házas főnökének, Charles-nak kitartó udvarlása -, mígnem felbukkan a munkahelyén Markus, a rondának ugyan nem ronda, de mindenképpen jelentéktelen svéd férfi, az az aggályos kolléga, aki az alibinek használt 114-es aktája mögé bújva nap mint nap szemében perzselő vágyakozással lesi az elérhetetlen, gyönyörű Nathalie-t. S mivel az élet csupa kiszámíthatatlanság, egy napon Nathalie lép be Markus szobájába, vadul megcsókolja, majd a ledermedt férfit magára hagyja... Vajon mi lesz a folytatás? Audrey Tautou-val a főszerepben nagy sikerű film is készült ebből a modern kori szellemes szerelmes történetből."
A film még májusban került a mozikban Audrey Tautou főszereplésével (még nem sikerült megnéznem, de rajta van a listán :)), megszerettem a francia filmeket, ezért is figyeltem fel a könyvre. A borító pedig nagyon tetszik ;)

Az alábbi két könyv az Európánál jelenik meg, már megjelent könyvek új kiadásai.

Nick Hornby - Pop, csajok, satöbbi
Várható megjelenés: 2012. augusztus 3.

"Ha férfi vagy, el kell olvasnod ezt a könyvet, aztán elolvastatnod a partnereddel is... - írta Nick Hornby regényéről egy angol kritikusa. És a tanácsát sokan meg is fogadták, hiszen a "Pop, csajok, satöbbi" az utóbbi évek angol irodalmának egyik legolvasottabb, legnépszerűbb könyve. Rob Fleming, a harmincöt éves popzenerajongó, poplemezgyűjtő, poplemezboltos történetében, boldog és boldogtalan szerelmeiben, szexuális hőstetteiben és leégéseiben, fájdalmas szakításaiban és olykor Woody Allent idéző szerencsétlenkedéseiben bizonnyal sokan ráismernek a saját életükre és jólesően kinevetik a főhőssel együtt saját magukat is. Nick Hornby ugyanis egyre terebélyesedő sikerét leginkább egészen utánozhatatlan humorának és öniróniájának köszönheti. Egy szó mint száz: ha férfi vagy (vagy nő, aki szeretné megismerni a mai férfiak mafla, gyötrődő lelkét), ha voltál már szerelmes (vagy leszel), ha valaha elhagyott a partnered (vagy te hagytad el őt), ha szereted a popzenét (bár akkor is, ha nem), ha még kezdő vagy, és szeretnéd tudni, milyen megpróbáltatások várnak rád a szexben és a szerelemben, vagy ha már túl vagy sok mindenen, ha olykor a szexet zűrös dolognak érzed, máskor meg az egyetlen örömnek az életben, ha olykor elfog a halálfélelem, ha sehogy sem sikerül felnőnöd, ha néha szörnyen elcseszed az életed... akkor el kell olvasnod ezt a könyvet. A regényből készült nagy sikerű filmet nálunk is vetítették."
A film (és persze a könyv is) eddig kimaradt az életemből, de amikor megláttam milyen jókat írtak róla egyből felkerült ez is a várólistámra :)

F. Scott Fitzgerald - Az ólomkristály 
Várható megjelenés: 2012. augusztus 8.

"Egy érett, érzékeny ember természetes állapota a jól kifejlett boldogtalanság. Francis Scott Fitzgerald az 1920-as években üstökösként tűnt fel az amerikai irodalom egén, s éppoly hirtelen szállt le újra az ismeretlenségbe. Az utóbbi időben azonban világszerte reneszánszát éli, s Hemingway mellett őt tartják az amerikai novellaírás legnagyobb XX. századi mesterének. Teljes joggal: a kötetünkben szereplő válogatott novellák kivétel nélkül feledhetetlen remekművek. Hőseik az ?elveszett nemzedék? tagjai, akik az első világháború után győztesen tértek vissza az európai harcmezőkről, s mivel nem találták helyüket hazájukban, nem láttak maguk előtt értelmes életcélt, látványosan siratták el ifjúságukat, a puritán-pionír Amerika eszményeit, s szenvedélyes-botrányos szerelmekben, féktelen italozásban, sportban kerestek menedéket, feloldódni a néger dzsessz első virágkorában a muzsikához menekültek. Az író maga sem sokban különbözött hőseitől: novellái tele vannak önéletrajzi vonatkozásokkal, kifejezik a pályakezdés ujjongó örömét, a kiábrándulást, idegösszeomlást, alkoholizmust, a küzdelmet a gyógyulásért s utolsó éveinek filozofikus-ironikus hangulatát. Nagy író, nagy sors, izgalmas, művészi kordokumentum és letehetetlen olvasmány: így summázható Fitzgerald élete és műve, ez csillan meg - mintegy tükörcserépben - a kötetünkben található novellákban."
Fiztgeraldtól még csak A nagy Gatsbyt olvastam (a télen jön a filmváltozat is belőle, amire szintén nagyon kíváncsi vagyok), lehet, hogy majd megpróbálkozom ezzel a novelláskötettel is egyszer. Nagyon ötletesek a Fiztgerald könyvek új borítói - jól mutatnának a polcomon :)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.