Charlain Harris - Véres tavasz (TB 10)

Már jó pár hónap eltelt mióta az utolsó Sookie Stackhouse történetet olvastam, de csak tegnap sikerült, előjegyzéssel megszereznem a könyvtárból - ma sok időm volt, úgyhogy ki is olvastam. :)

"Sookie-t kegyetlenül megkínozták a rövid, de véres tündérháborúban, és több rokonát is elvesztette. Most nagyon meg van bántva, és halálosan dühös. Egyetlen vigasza és öröme az a szerelem, amelyet a vámpír Eric Northman iránt érez, akit azonban éppen e miatt a kapcsolat miatt tart szigorú megfigyelés alatt az új vámpírkirály. Ericet más oldalról is nagy baj fenyegeti: felbukkan teremtője és vele új "testvérkéje", aki mindenkinél veszélyesebb. A legrosszabb pedig az, hogy bár a tündérvilág kapuját örökre lezárták, maradt néhány tündér az emberi oldalon, az egyikük pedig haragszik Sookie-ra. Nagyon-nagyon haragszik…"

Sookie a tündérháború után a kínzás okozta súlyos sérüléseiből lábadozik, az eset nem csak testileg viselte meg, de lelkileg is nagy károkat okozott benne, de szép lassan felépül.
Amelia is visszaköltözik New Orleansba, hogy szembenézzen a boszorkánytanáccsal és helyrehozza az életét, így Sookie egyedül marad a nagy házban ... de nem sokáig - Claude (tündér unokatestvére) megkéri, hogy nála lakhasson egy ideig, mert nagyon megviselte testvére, Claudine elvesztése. Sookie eközben továbbra is a Merlottsban dolgozik, éjszakánként pedig Erickel van. Jason is megállapodott egy lány, Michele mellett. Billt viszont nagyon megviselte, hogy a tündérháborúban ezüsttel megsebesítették, még mindig nem épült fel, Sookie megtudja, hogy a teremtője vére, vagy pedig egy 'testvére' tudna segíteni neki, de valami okból Bill nem akarja felkeresni 'testvérét'. Ha már a testvéreknél tartunk Eric ősöreg teremtője és legújabb teremtménye is előkerül, nem kis gondot okozva Sookienak és Ericnek. A 'rokonokon' kívül Eric tart új fönökétől Victortól, aki forral ellene valamit.
A vámpírok mellett, gond van a "kéttermészetűek" világában is, a kormány meg akarja nehezíteni az életüket, jegyzékbe akarják vetetni őket, ezért érthetően sértve érzik magukat.
Ha még mindez nem lenne elég, Sookie megtudja, hogy egy ismeretlen tündér járkál a birtokán, és valószínűleg ellenséges szándékkal.

Ez a rész nem fogott meg annyira, kicsit már unalmas volt, hogy Sookiet mindenhonnan veszély fenyegeti, a befejezés tetszett (a legtöbb nem kívánatos elem kivonásával :D), és az új családi kötelékek megerősítésével.
Tetszettek a Billel kapcsolatos részek - a testvér felkutatása, a meséje és a Bellefleurök előtti leleplezés.

4/5


Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Kiadás éve: 2011
Sorozat: True Blood 10.
Eredeti cím: Dead in the family
Oldalszám: 374
Ár: 3500 Ft


Borító: magyar: 5/5
eredeti: 2/5

A sorozat következő része (11.) idén novemberben jelenik majd meg Véres leszámolás címmel.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.