Jodi Taylor - Visszhangok ​szimfóniája

Két hónapja olvastam Jodi Taylor St. Mary krónikák sorozatának 1. részét, ami az Egyik átkozott dolog a másik után címmel jelent meg. Ez a sorozat egy humoros időutazós kalandregény, Madeleine Maxwell (már) tapasztalt múltjáró főszereplésével.

Amit hiányoltam az első részből - több múltban játszódó jelenetet - a folytatásban megkaptam. Mivel már ismerjük a St. Mary működését és a legtöbb szereplőt, ezért Jodi Taylor egymás után dobta veszélyesebbnél veszélyesebb helyzetekbe a szereplőit.

Már a regény kezdete megfogott: Max és Kal, akinek visszavonulása előtt ez az utolsó ajándék ugrása a múltba, Hasfelmetsző Jack nyomába ered. London utcáit járva a sűrű ködben hamar ők válnak az üldözötteké és néhány vérfagyasztó oldal után úgy néz ki hatalmas problémába ütköztek.

Maxet kinevezték a múltugró osztály műveleti főnökének, amivel egy iroda sőt egy kop-kop viccekkel sziporkázó asszisztens is jár. Max és Leon Farrell kapcsolata tovább alakulgat, sok magánéletük nincs, mert mindig valamilyen kaland megszakítja ezt - Leon eltűnik, egy kis csapatnak egyenesen a jövőben kell kutatnia utána.

Stuart Mária (forrás)
A St. Mary csapata eszméletlen kalandokba bonyolódik az egész könyvben- elintézik a Hasfelmetszőt (aminek a története szerintem még nincs lezárva), dodókat mentenek, segítenek a jövő St. Maryjén és foglalkoznak azzal a Shakespeare színdarabbal is, amit az előző részben találtak. Szerepet kap Skócia, és a "Tartán Ringyó", vagyis Stuart Mária is, sőt még az ókori Ninive is!

Tetszett ez a rész, remekül szórakoztam rajta, de úgy érzem sok történetszál lóg a levegőben. Még az előző rész kapcsán olvastam valahol, hogy több elejtett mondat, vagy részlet majd később fog tisztázódni és remélem ennél így is lesz. Egyelőre furának tűntek egyes dolgok, és az egész rész kapkodósabbnak. Ettől függetlenül hozta azt a humort, ami miatt megszerettem ezt a sorozatot, na és sok eszement kalandot.
Max és Leon kapcsolata kissé melodramatikusan alakul - van itt szörnyű veszekedés, a másik kizárása, sajnos Max eléggé nehezen tud megnyílni. Pedig a könyv elején meg van lebegtetve egy érdekes kérdés, csak sajnos elsikkad a sok esemény között... :)

– Á, dr. Maxwell! Mondja, miért visel egy vörös kígyót az irodámban? – Elnézést, uram. Kinek az irodájában viseljem?
Ajánlom ezt a könyvet - na és persze az első részt, ha még nem olvastátok - azoknak akik szeretik a pörgő, humoros könyveket, az időutazós sztorikat és a hamisítatlan angol miliőt! :)

4/5

Kiadó: Metropolis Media
Kiadás éve: 2018
Eredeti cím: A Symphony of Echoes
Sorozat: St. Mary krónikák 2.
Oldalszám: 320
Ár: 3790 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:

Egy ​londoni küldetés igazán rémesen alakul, amikor a Hasfelmetsző Jack után nyomozó történészekre előbb talál rá a sorozatgyilkos maga. Max tehát ismét az életéért futhat, ezúttal a viktoriánus kori Whitechapel ködbe burkolózó utcáin.Ám ez még csak a kezdet. Mert Max még ennél is nagyobb kutyaszorítóban találja magát. Egy régi ismerőssel kerül szembe, aki mindenáron el akarja pusztítani a St. Maryt, és ha kell, akár az egész emberi történelmet megsemmisíti vele együtt.Hajmeresztő (és hajmeresztően mulatságos) kalandok Ninive függőkertjeitől Thomas Becket meggyilkolásáig, nem beszélve egy előre nem tervezett dodómentő akcióról. A Történettudományi Kutatóintézet időutazói tovább terjesztik a káoszt a világban. Mert az ötórai teánál is jobban esik egy kis entrópia.Az angol írónő időutazós komédiasorozatának második darabja egészen más, mint az előző: más színű borítót kapott, a fejezetek száma sem ugyanannyi benne, még picivel rövidebbre is sikerült. Egy azonban biztos: ugyanolyan vicces, mint az Egyik átkozott dolog a másik után. A mellékhatások tekintetében kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét!

3 megjegyzés:

  1. Miattad vettem meg az első részt (de még sajna, nem olvastam el), és most kicsit mérges vagyok, hogy nem láttam, hogy már 2. rész is van, mivel így lemaradtam az előrendelős kedvezményről. :D Na, sebaj. :) Várom már, hogy el tudjam kezdeni, és remélem, a kiadó végigviszi a sorozatot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohhh, sajnálom hogy lemaradtál róla és remélem tetszeni fog az első rész! Majd sikítok, ha látom akcióban! ;)
      Én is én is - venni kell, meg reklámozni :)

      Törlés
    2. Azt megköszönöm, de lehet, hogy majd a libris pontjaimat beváltom rá. Az előző években a HP illusztráltakra gyűjtögettem őket, de mivel az az idén nem lesz, elhasználhatom más könyvekre. :)

      Hamarosan bele szeretnék kezdeni az 1. részbe.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.