M. C. Beaton - Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Elképesztő, hogy ez már a 23. könyv a sorozatból! A legutóbbi decemberben olvastam, és pont jól jött, hogy több hónap kihagyás után álltam neki, mert sok újdonságot nem tartogatott, de a megszokott hangulatot hozta ez a rész is.

Agatha ismét felpezsdült: minden nap csinosan felöltözik, sminkel és egyre többször hívja dolgozni magához át George Marstont kertészkedni. Ám a férfi mintha kerülné őt, hiába a csábos külső... Amikor a jótékonysági bálra sem jön el, hogy legalább betartsa a neki tett ígéretét, hogy táncol vele - Aggie bedühödik és felkeresi az otthonában. Ám a borítón sejtetett állapotban találja... szörnyű módon eltéve láb alól.

A férfi testvére felkéri Agathát és a magánnyomozó cégét, hogy segítsenek kideríteni ki a gyilkos. Sajnos a nyomozás több szívfájdalmat tartogat kedvenc nyomozónknak, amikor kiderül, hogy a férfi kb mindenkivel kavart a faluból csak vele nem. A gaz csábító sztorija már több korábbi részben is megjelent, és a tettes is sejthető, hogy mely körből kerül ki.

Ez a könyv is a szokásos módon épül fel, a nyomozást több tényező is akadályozza, Agatha többször is veszélybe kerül és rendhagyó módon egész későn derül fény a tettesre.

Ami miatt szeretem ezt a könyvet, és szinte egy nap alatt ki is olvastam az az volt, hogy hozta a megszokott hangulatot, a kedvenc szereplőimnek drukkoltam, bár szinte mindegyik nyomozó élete unalmasan stagnál - Agathára is ráférne végre egy normális férfi, de M. C. Beaton nem így gondolja :D

4/5

Kiadó: Erawan
Kiadás éve: 2017
Eredeti cím: Hiss and Hers
Sorozat: Agatha Raisin 23.
Oldalszám: 264
Ár: 3699 Ft
Borító: 3/5

Fülszöveg:
Abban ​semmi meglepő nincs, hogy Agatha Raisint, a merész magándetektívet ismét hatalmába keríti a romantikus lángolás, ám annál meghökkentőbb, hogy milyen hamar és kegyetlenül oltja ki e lángot a sors – vagy talán egy őrült gonosztevő? George Marston, a szédítően jóképű kertész ígéretével ellentétben nem jelenik meg a bálon, amelyet Agatha épp az ő meghódítása céljából szervez. Amikor a nyomozó a férfi keresésére indul, borzalmas bűnténybe botlik, amelynek kegyetlensége felülmúlja minden eddigi esetét.Agatha Raisin és kis csapata munkába lendül, de csakhamar kiderül, hogy az imádott George nem volt épp szentéletű ember: Carselyben tucatjával hódította a hölgyeket, de furcsamód nem a fiatal és szép nőstények között vadászott. Agatha a kérdezősködéssel magára is haragítja a lakosokat, olyannyira, hogy a gyanút is igyekeznek ráterelni: miért ne követhette volna el féltékenységében ő maga a szörnyű tettet? A falubéli nők sorából igencsak kilóg a hétvégenként Carselyben pihenő gyönyörűséges szappanoperasztár, aki még Agatha beosztottja, az ifjú Simon eszét is elveszi. Simon rajongása kis híján végzetes következményekkel jár, ám végül épp a végzetet előzi meg a fiatal nyomozó hevessége.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.