Friss könyvek - Január

december 20, 2017
Danielle LaPorte – Vágytérkép
Megjelenik: 2018. január 15., Partvonal Kiadó, 3690 Ft
Hogyan akarod érezni magad? "A tisztánlátás legmagasabb foka, ha az ember tudatában van annak, mit is akar érezni valójában. Ezeknek az érzéseknek az előidézése a legerőteljesebb kreatív tevékenység, amelyet az életben megvalósíthatunk."
Bakancslista, feladatlista, tudatos élettervezés. Divatos fogalmak manapság. Ugyanakkor gyakran esünk abba a csapdába, hogy csak a teljesítményre koncentrálunk, és figyelmen kívül hagyjuk a legerősebb hajtóerőt, amely ott rejlik minden tevékenységünk mögött: az érzéseinket. A Vágytérkép szerzője azonban a célok megfogalmazása helyett a következő kérdést teszi fel: Hogyan akarod érezni magad? A módszer lényege a következő: először ismerjük fel, mit akarunk érezni, és csak ezután tervezzük meg a teendők listáját. A kötet két részből áll: az elméleti jellegű első fejezet témája a vágy, az érzések ereje, a célok kitűzése és elengedése. A második fejezet a gyakorlatról szól: a munkafüzetben a különböző életterületekhez kapcsolódó kérdések segítenek közelebb kerülni a legmélyebb érzéseinkhez.
A Vágytérkép jól illeszkedik bármelyik határidőnaplós vagy célkitűzős technikához. A holisztikus szemléletű kézikönyv abban segít, hogy a felszabadult energiák révén kevesebb stressz és több öröm kísérjen minket a céljainkhoz vezető úton.
Danielle LaPorte, a Kanadában élő írónő nőknek szóló motívációs előadásokat tart és blogot vezet. Weboldala, a DanielleLaPorte.com 2012-ben bekerült a Forbes magazin top 100 nőknek szóló weboldalai közé. Spirituális szemléletével és elképesztő kisugárzásával a legnépszerűbb önsegítő gurunak számít, Oprah Winfrey is beválasztotta a legjobb lelki vezetők közé. A Vágytérképet 8 nyelvre lefordították világszerte, és a módszer segítségével 15 országban tartanak nemzetközi workshopokat.

Jennie Melamed - Lányok csöndje
Megjelenik: 2018. január 17., Athenaeum Kiadó, 3699 Ft
Van valami, amit minden lány tud ezen a szigeten, de senki nem beszél róla: SZÜLJ FIÚT!
Ahol a totális hazugság a legkisebb bűn, amit elkövetnek a gyereklányok ellen, ahol az ortodox rend a szabadság és az emberi méltóság teljes hiányát jelenti a lányok számára, ahol a világtól elzárt sziget idillje maga a kilátástalanság - ott az elnyomott gyerekek álmodnak maguknak egy szebb, szabadabb, élhetőbb világot. Aztán a serdülő Janey Solomon kilép a sorból, és azt mondja: NEM!
A gyermekek ellen elkövetett abúzus antropológiai aspektusaiból és pszichiátriai kezeléséből doktorált Jennie Melamed nem tanmesét írt a rendszerszintűvé tett molesztálásról, hanem a nővé érő lányok lelkének végtelen gazdagságát, a méltóságra vágyó fiatalok szabadságtörekvéseit ábrázolja ebben a felkavaró disztópiában.

Hanna Sillitoe – A ragyogó bőr titka
Megjelenik: 2018. január 24., Kossuth Kiadó, 4990 Ft
Hanna Sillitoe 20 évig szenvedett a pikkelysömörtől, ekcémától és aknétól. Betegségei uralták az életét, az önbizalmát teljesen elvesztette. Miután az orvosa közölte vele, hogy az utolsó lehetséges kezelési mód a kemoterápia, Hanna saját kutatásba kezdett, és étrendjét teljesen átalakította - fantasztikus eredményekkel. Most, hogy kigyógyult bőrbetegségeiből, megosztja velünk a titkát. Programja egy léböjtkúrával veszi kezdetét, amit olyan ízletes, bőrbarát ételek követnek, mint a "Hidratáló görögdinnye-saláta", a "Céklaburger", a "Sajtmentes sajtszósz" vagy a vegán tiramisu.  A receptek mellett helyet kapott egy sor, házilag készített bőrápoló készítmény is, mint pl. az avokádós-mézes arcmaszk és a citromos-rozmaringos testradír. Ha bőrünket természetes módon szeretnénk szebbé és ragyogóvá varázsolni, kövessük - az immár egészséges - Hanna receptjeit!

Stella Newman - Hét lépés a boldogsághoz
Megjelenik: 2018. január 25., General Press Kiadó, 3490 Ft
A harmincas éveiben járó Leonora Dublonsky egy applikációfejlesztő és -tesztelő cégnél dolgozik. Rengeteget utazik, olybá tűnik, minden a legnagyobb rendben van vele, de valójában sem a magánéletével, sem a munkájával nem elégedett. Amikor a legjobb barátnőjének, Julietnek az álomházassága egyik pillanatról a másikra véget ér, és az élete összeomlik, Lenny rájön: ezúttal minden eszközt be kell vetnie, hogy együtt kimászhassanak a gödörből. Kapóra jön neki az éppen tesztelendő, a BoldogságGuru névre hallgató alkalmazás, amely azt ígéri, hogy a felhasználók hét egyszerű lépésben közelebb kerülhetnek a boldogsághoz. A két barátnő meglehetősen kételkedik a sikerben, de úgy döntenek, próbára teszik a programot - végül is mit veszíthetnének? Kisvártatva maguk is igencsak meglepődnek az eredményen. Ahogy Juliet mindjobban magára talál, úgy válik még bonyolultabbá Lenny élete. Vajon létezik recept a boldogságra? És az valóban csak hétlépésnyire lenne tőlük? Stella Newman regénye a boldogság, a barátság és a szerelem örök érvényű kérdéseit taglalja sziporkázó, szórakoztató stílusban, a két barátnő elgondolkodtató és megható fordulatokkal tarkított sorsán keresztül. Marian Keyes, Sophie Kinsella és Jill Mansell rajongóinak igazi csemege lehet.

Dave Hutchinson - Embercsempészek
Megjelenik: 2018. január 31., Metropolis Media, 3290 Ft
Rudit gyermekkorától fogva érdekli a főzés. Az érdeklődésből hobbi lesz, abból pedig mesterség. Persze nem könnyen, konokság kell hozzá, nem is kevés. De Rudi kitartó, és végül konyhafőnök lesz egy lengyel étteremben.
Aztán alkalma adódik némi mellékes keresetre, de a dolog nem veszélytelen. És így csöppen bele Rudi egy olyan világba, ahol nem főzni kell, hanem kifőzni. Terveket, műveleteket, meg azt, hogy alkalmanként hogyan mentse a bőrét. Kiképzik ugyan, de meglepetések mindig akadnak. És olyankor bizony főhet a feje, nem is kicsit.
A szövevényes történések közepette szemünk előtt kirajzolódik egy olyan Európa képe, amely kísértetiesen emlékeztet a kényelmetlenül közeli múltra - különösen errefelé, a keletebbre eső végeken. Az "új" Európa nem különösebben vonzó: kerítések, határellenőrzések, gyanakvás, üldözés... Ismerős? Sajnos igen. Viszont talán létezik egy másik Európa is, amiről csak kevesen tudnak, és a titkot nem feltétlenül akarják másokkal megosztani...
Az angol szerző Brit SF-díjas sorozatának első kötete nyaktörő iramú kémregény egy elkerülendő jövőből.
"Az évtized egyik legjobban megírt SF-regénye."- LA Review of Books

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.