Néhány könyvről röviden #4

október 11, 2017
A héten annyi rövid könyvet olvastam, hogy muszáj megemlékeznem róluk ilyen formában! :)
M. C. Beaton - Agatha ​Raisin és a páratlan vőlegény (Agatha Raisin 20.)
Aggie, Aggie te sem leszel okosabb. Majdnem egy éve olvastam utoljára a sorozatból, de egyre jobban fárasztanak a sztorik: a már megismert sablonokkal dolgozik M.C.Beaton. Ebbe részbe meg úgy éreztem, hogy minden kicsit is működő elemet belezsúfolt.
Aggie életveszélyben? Pipa, sőt talán most volt a legnagyobb bajban.
Flört és veszélyes idegenek? Pipa, sejthető, hogy ki lesz a ludas az egész sztoriban.
Régi ismerősök segítenek? Pipa…
- ez a kis szösszenet még nyárról maradt, június közepéről.

Jane Austen - Jane ​Austen levelei 
Korrekt kis kötet, a bevezetőt Vallasek Júlia írt hozzá – amire szükség is van, mert amúgy magában elég száraz olvasmány. Érdekes volt az ifjúkori levelektől kezdve a felnőttkori, és halála előtti időszakról olvasni. Felismerhető benne JA írói stílusa is, bár azért más formátumú - pattogósabb, velősebb a fogalmazás. A különféle szomszédokról, ismerősökről részek nem kötöttek le, a saját életéről, írói munkásságáról szólóak miatt fontos elolvasni :)
3/5

James Lecesne - Trevor 
Nagyon rövid, velős olvasmány, amit érdemes lenne bevinni osztályfőnöki órákra és átbeszélni. A téma nem csak a másság fel vagy fel nem vállalása, hanem a barátság kérdése, és a szülők problémamegoldási lehetőségei egy ilyen esetben. Trevor egy kreatív srác, aki nem mondja ki magának sem, hogy más mint a többiek, de nem tagadja, hogy az. Lassan rájön, de nem akarja kikiabálni és ehhez megvan minden joga. Gondolatébresztő kisregény. (Nem Halloweenkor játszódik - ezt a molyos címke miatt emeltem ki)
4/5

Marjane Satrapi - Asszonybeszéd 
Satrapi másik két képregénye után ez kicsit kevés volt, de egyedülálló a maga nemében. Humoros és megdöbbentő néhol – a férfiakról alkotott kép elég negatív, de tele van azért humorral ez a kis kötet.
3/5

Joanne Harris · Fran Warde - A ​francia piac
'Muszájból' olvastam el, hogy meglegyen a kitüntetésem JH-hoz, akit amúgy imádok :D A szakácskönyve nem fogott meg – halak, borjú, tengergyümölcsei? Nem az én világom. Pár édességreceptet kijegyzetelek belőle – kávékrém, croissant pl. A képek szépek, bár több a kép, mint a recept. Jótékonysági célra jó – ahogy a könyv végén írja, hogy a bevételt melyik szervezet kapja, amúgy nem sok értelmét láttam a megírásának.
3/5

Anna Gavalda - 35 ​kiló remény 
Egy újdonság Gavaldától – gyerekszemszögből írta meg milyen az, ha nem illik bele egy kamasz a családja által elvárt skatulyába. A nagyapa alakja a legjobb, aki próbál segíteni Grégoiren, aki figyelemzavarral küzd, ezért az iskola neki maga a pokol. Kicsit giccses, elég rövid – egyszer olvasós.
3/5

2 megjegyzés:

  1. "halak, borjú, tengergyümölcsei" :D Ez az én könyvem akkor inkább! :D Nyami! Amúgy utálok szakácskönyveket "olvasni". Valaki tegye elém, ne írogasson róla. ;)
    Ó, Gavaldától nekem ez a kötet nagyon kedves, mert a saját nagypapámra emlékeztet, és szanaszét sírtam magam rajta. :')

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Hajrá! Amúgy tőlem is távolabb áll, meg utálom mikor a kajákról nincs kép - ez is tele van látványképekkel (egy fal, egy utca stb), aztán guglizhatom a neten, hogy melyik étel hogy néz ki :D
      Ohh <3

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.