Leila Sales - This ​Song Will Save Your Life – Éld az életed!

Elise Dembowski egy átlagos 16 éves lány... lenne, ha a társai nem közösítették volna ki már kisiskolás kora óta. Elise okos, gyorsan tanul és ezt a pozitív képet szülei is erősítették benne. Viszont a gyerekek már csak olyanok, hogy ki kell pécézniük valakit valamilyen tulajdonsága miatt, ami megkülönbözteti tőlük. Elise esetében ez az, hogy okos, nem követi a divatot és nehezen barátkozik. 

Középiskola második éve előtt elhatározza, hogy a nyarat az átalakulással fogja tölteni: tanulmányozza a divatot, a popkultúrát, új ruhákat vesz és az első napon a busz első ülései helyett a menőbb középső ülést választja. Ám elég hamar kiderül számára, hogy társai nem fogják elfelejteni az évek alatt berögzült előítéleteiket róla.
Belefásulva mindenbe elhatározza, hogy öngyilkos lesz, megvágja magát... végül nem okoz nagy kárt magában, de innentől a szülei jobban figyelnek rá. Mégsem eléggé: mivel gyakran nem tud elaludni ezért éjszaka rendszeresen kiszökik és zenét hallgatva sétál a városban.

Az egyik ilyen sétája alkalmával botlik két, nála pár évvel idősebb lányba, akik a város legmenőbb underground klubjába vezetik el, a Startba. Elise itt érzi először, hogy tartozik valahová és egy új tevékenységben talál önmagára - a dj-zésben. 

forrás
Tetszett, ahogy Elise magára talált, érdekesek voltak a dj-zésről szóló részek és szerettem, azt a barátságos hangulatot, ami a Startban kialakult Elise körül. Persze nem ment könnyen, egyes szereplők hülyén viselkednek, fájdalmat okoznak egymásnak, de ettől életszerű az egész könyv. 
"Az emberek néha azt hiszik, ismernek téged. Tudnak rólad pár tényt, és úgy raknak össze ezekből, ahogy szerintük értelme van. És ha nem ismered magad elég jól, a végén még el is hiszed, hogy igazuk van. De az az igazság, hogy ez nem te vagy. Egyáltalán nem."
Remek ifjúsági regény született Leila Sales 'tollából', ami jó iránymutatás lehet a kamaszok számára. Nem kell elfogadnod, hogy mások mit állítanak rólad, az teljesen nem te vagy! Merni kell segítséget kérni, még ha nem is úgy sül el, mint ahogy terveztétek és ott találtok barátokra ahol nem is számítanátok - ahogy Elise is. A Start, az iskola mind meglepetéseket tartogat számára.
A könyvben szerepet kap az első romantikus kapcsolat - direkt nem szerelmet írok, mert kivételesen itt nem egy csöpögős szerelmi szál bontakozik ki -, a barátkozás kérdése, a zaklatás - IRL vagy internetes formában.
Olvassátok el, ha egy nem tucat ifjúsági regényre vágytok!

Érdekesség: interjú Katával, a könyv fordítójával.

5/5

Kiadó: Menő Könyvek
Kiadás éve: 2017
Eredeti cím: This ​Song Will Save Your Life
Oldalszám: 260
Ár: 2990
Borító: 5/5*

Fülszöveg:
Azt hiszitek, hogy olyan könnyű megváltozni.
Azt hiszitek, hogy könnyű,
pedig nem az.
Elise Dembowski nem riad vissza a kemény munkától. Sőt, kimondottan élvezi. Kivéve talán azt, amikor az addigi legfontosabb feladatra vállalkozik: népszerű lánnyá akar válni. Csakhogy rettenetesen mellélő, és minden a darabjaira hullik körülötte.
Elise helyzete még rosszabb, mint azelőtt – ha ez egyáltalán lehetséges. Egészen addig, amíg be nem téved egy underground szórakozóhelyre, és ezzel kinyílik előtte egy ajtó egy világba, amelyről azt sem tudta, hogy létezik. Egy olyan világba, ahol úgy tűnik, egy népszerűtlen középiskolásból egyik napról a másikra felkapott DJ válhat. Elise végre megkapja, amire mindig is vágyott: elfogadást, barátságot és talán a szerelmet is. Ám a valóság ismét fenyegetően közbelép.
Leila Sales üdítően eredeti és vicces stílusban mesél az egyéniségről, kapcsolatokról és a zene erejéről, amely közelebb hozza egymáshoz az embereket.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.