Ransom Riggs - A ​különlegesek regéi

szeptember 10, 2017
Ransom Riggstől a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei könyvet elég régen olvastam, tavaly megnéztem a filmváltozatot, de a könyv folytatásait nem volt kedvem elolvasni. Szóval nem mondanám a sorozat rajongójának magam, de ezt a kiegészítő könyvet nem tudtam nem elhozni a könyvtárból olyanszép :D

A könyv a Vándorsólyom kisasszonyból megismert egyik gyerek, Millard Nullings (a láthatatlan fiú) 'szerkesztésében' érkezik hozzánk: a könyvben a kedvenc különlegesekről szóló meséit gyűjtötte és "rendezte sajtó alá".

A tíz mese közül a legérdekesebb az első ymbryne története volt, de olvashatunk egy különleges hercegnőről, szellemlátó lányról, állattá változó fiúról és az árapályt uraló férfiról is. Mindegyik történetben van valami megdöbbentő, ami teljesen egyedivé teszi ezt a mesegyűjteményt. A képességek kibontakoztatásáról vagy elrejtéséről szólnak, a boldogság kereséséről - ahogy szinte minden mese. 
A sorozat kedvelőinek mindenképp kötelező olvasmány, de jó kezdés Ransom Riggs írói világának megismeréséhez is ;) Nekem kellemes kikapcsolódást nyújtott a hétvégére, és elkezdte piszkálni a fantáziámat a könyvsorozat másik két kötete :D Szóval lehet folytatom a különlegesek kalandjait 5 év után...
A csodaszép illusztrációk (minden meséhez tartozik egy) Andrew Davidson munkái.

4/5

Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2017
Eredeti cím: Tales of the Peculiar
Oldalszám: 192
Ár: 3400 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Az amerikai Ransom Riggs a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyvvel tűnt fel (2011). E regény világszerte óriási sikert aratott – nagyszerű film is készült belőle –, majd további két sikerregénnyel (Üresek városa, Lelkek könyvtára) trilógiává bővült. Riggs legújabb, gyönyörű, művészi grafikákkal illusztrált könyvében azokat a regéket írja meg, amelyek a trilógiában szereplő „különlegesek” eredetét és legősibb történeteit beszélik el. A „különlegesekről” szóló szokatlan mesék minden darabja egy-egy meglepetés: sosem az történtik, amire számítunk, a szereplők furák, a fordulatok kiszámíthatatlanok, az atmoszféra pedig különös. Minden történet egy másik világ, de megegyeznek abban, hogy különlegesek."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.