Keri Smith - Több mint egy könyv

Keri Smith Nyírd ki ezt a naplót könyve tavaly nyáron robbant be hazánkban - idén megjelent a 'folytatás: a Több mint egy könyv, amit fenti napló és a How ​to Be an Explorer of the World keverékeként tudnék leírni. 

A napló lényege a 'pusztítás' volt: vagyis hogy megtehettünk / meg kellett tennünk olyan dolgokat, amiket egy könyvvel nem szabadna. 
A How to be...-ben olyan gyakorlatokról olvashattunk, amelyeknek a célja volt, hogy az ember lelassuljon, és észrevegye mi veszi körül. Milyen fények, anyagok, tárgyak; a természet milyen szabályokat követ. Új nézőpontokat kellett keresni, jegyzetelni, gyűjteni dolgokat, megfigyelni a mintázatokat.

A Több mint egy könyv alapkoncepciója az, hogy ez nem egy könyv, hanem... és minden egyes oldalon egy új megközelítést találunk, amik a kreativitás kibontakoztatásra, a szemlélődésre, az új nézőpontok megtalálására buzdítanak. 

Milyen feladatokat találsz ebben a könyvben, ami nemkönyv? :D 
Minden oldal úgy indul, hogy ez egy ...  pl: interjú, fal, lezárt terület, vendégkönyv, stb-stb. A könyv végén pedig még kapunk egy listát, hogy mi minden lehet ez a könyv - igazából bármi, amit mi kihozunk belőle. A gondolataink gyűjteménye, egyfajta rendhagyó napló (én így tekintek rá), izgalmas gondolatébresztő feladatgyűjtemény, jó kikapcsolódási lehetőség, egyfajta társasjáték ha bevonunk másokat is. 

Nekem jobban tetszett a How to be... könyvénél, mert gyakorlatiasabb, nyugodtan bele lehet írni, firkálni. Egyfajta munkafüzete annak a könyvnek :) Mivel a naplóval már majdnem végeztem, ezért jól jött ez az új lehetőség a kreativitásom kiélésére. :D Készülök majd erről is videót készíteni, amiben bemutatom az elkészült oldalakat, vagy épp valamilyen gyakorlatot élesben. 
Addig is mutatok néhány feladatot, amiket már megoldottam:
"Ez egy hálózat"



"ausgezeichnet"

Ez még erősen folyamatban van, de ezt a dínós
matricát már el akartam valahova használni :D
Mire lesz szükséged?
- idő
- opcionálisan: filctollak, tollak, ceruzák, olló, ragasztó, nyomtató, matricák, festék

Kinek ajánlom? 
Azoknak - életkortól függetlenül - akik szeretnek új szemmel nézni a világukra, szeretnek rajzolgatni és az újfajta kreatív feladatokat, kihívásokat.


Elkészült az 1. videó is :)

5/5

A könyv angol honlapja (képekkel, extra tartalmakkal)
Inspirálódj a magyar Nyírd ki ezt a naplót oldalon, vagy a Youtubeon.

Kiadó: Maxim Kiadó
Kiadás éve: 2017
Eredeti cím: This is not a book
Oldalszám: 221
Ár: 2999 Ft /Támogasd a kiadót, rendeld meg tőlük ;)/
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Ez a pár oldal nélküled nem létezik. Általad lesz teljes ez a könyv. Légy bátor, használd a képzeleted, és engedd szabadjára a fantáziád! A feladatok mellett vicces és kreatív képek is inspirálnak. Lépj ki a hétköznapok megszokott világából, és fedezd fel magadnak ezt a páratlan lehetőséget! Olvasd el az utasításokat, és tedd, amit éppen érzel!
A végeredmény csak rajtad múlik. VIGYÁZAT! Csak gyakorlott Nyírd ki ezt a naplót! felhasználóknak.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.