Havi zárás - December

december 29, 2016
A novemberi 'böjt' után tudtam én, hogy a decemberi beszerzéseim száma megugrik - több olyan könyv is megjelent, ami már régóta érdekelt (HP2, Karácsonyi levelek, Őrülten boldog) és volt olyan is, amit hirtelen döntéssel rendeltem meg (New York).

A december a rendrakásról - szelektálásról is szólt, több mint 70 könyvemet raktam fel a csere/eladó polcra (virtuálisan és fizikailag is), ebből néhánytól már sikerült megválnom. Kicsit visszaestem, mert három új jött is - megint egy Caitlin Moran, és egy Sarah Addison Allen könyv :)
A hónap a 'kötelező olvasmányok' és kihívások elengedéséről is szólt, ahogy ezt már egy korábbi bejegyzésemben is megírtam - a mottóm jövőre: kevesebb könyv-kevesebb kötelező :D

Az újdonságok:
  1. Tina Fey: A nagymeNŐ
  2. J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
  3. Edward Rutherfurd: New York
  4. J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek
  5. Jenny Lawson: Őrülten boldog
  6. Sarah Addison Allen - First frost
  7. Caitlin Moran - Moranthology
  8. F. Scott Fitzgerald - A nagy Gatsby
Decemberben olvastam: 8 könyvet, a HP1 átcsúszott még novemberről. A legérdekesebb olvasmányom Almási Kitti és Farkas Lívia könyvei voltak, Tolkien karácsonyi levelei bájosak voltak, A fagyöngy alatt meg egy nagyon egyszerű sztori. Volt két újraolvasás: a Harry Potter illusztrált részeinek újraolvasása. Nagyon benne vagyok a HP világban, így lehet hogy a januárt a sorozat többi részével indítom :)

A többiek zárása:
Amadea, Katacita, Nita, Nikkincs

6 megjegyzés:

  1. Ó, a december szerintem minden könyvmolynál bőséges termést jelent, mi ilyenkor aratunk :) Jó sokat sikerült mellé olvasnod. Majd az Őrülten boldogra és a SAA könyvre nagyon kíváncsi leszek, várom mit írsz róluk :) Meg a New York is nagyon piszkál, csak az a méret, az eléggé elrettentő :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen :D
      A New Yorkra most érzek késztetést, lehet hogy nekiállok nemsokára ;) Az Őrülten boldog is nagyon érdekel, így azt is szerintem hamarabb sorra kerítem. A First frost előtt meg szeretném újraolvasni a Waverley kertet, így az tolódik ;)

      Törlés
  2. Jaj, de jó, hogy te is olvasod a First Frostot :)) Tavaly ilyentájt olvastam újra a Waverley-t, utána jött ez (bár sajna kicsit csalódás volt :() Remélem, neked tetszeni fog :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok a folytatásra, de tényleg muszáj lesz nekem is újraolvasással kezdeni mert már nagyon nem rémlik a sztori :) Angolul nekem mindig plusz élmény, hogy hű el tudtam olvasni eredetiben :D

      Törlés
  3. Jól mutatnak ezek a könyvek a fa alatt. :) A New Yorknak engem is elrettent a mérete, de hátha majd a te bejegyzésed meggyőz, hogy érdemes olvasni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Most nagy kedvem van hozzá, lehet, hogy holnap el is kezdem! ;)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.