Debbie Macomber - A ​fagyöngy alatt

Debbie Macombertől ez volt az első könyv, amit olvastam. Korábban Avildánál láttam először a könyveit, ő a Cédrusliget sorozattal ismerkedett meg.

Most a karácsonyi tag-et kitöltve bukkantam újra az írónőre az elmúlt években megjelent karácsonyi borítós könyvei miatt. Régen olvastam hasonló egyszerű, romantikus történetet, de néha ez is kell, a karácsonyi téma meg gondoltam dob még sztorin.

A fülszöveget elolvasva igazából mindent lehet tudni a történetről: Addie több év utána hazatér a szülői házba, hogy anyja támasza legyen az első olyan karácsonyán, amikor a férje már nincs vele.

forrás
Úgy alakul, hogy anyja elmegy egy karibi hajóútra, Addie pedig otthon maradva ápolhatja gyerekkori szerelmét/ellenségét, Erichet, aki egy szerencsétlen baleset miatt rá van utalva a segítségre.
Addie közben suliba jár, hogy befejezhesse az érettségit - az irodalom órán pedig épp A karácsonyi éneket tanulják.

A történet igazából ennyi: kiszámítható, rövid - ami nem is lett volna, baj, de még karácsonyi hangulatot se igazán árasztott. Ami tetszett benne, hogy Dickens klasszikusáról sok szó esett benne, kicsit dobott rajta az angyalos szál, és a stílusa se volt teljesen faék, amitől a falra mászom...
Sokat nem vártam tőle, sokat nem is kaptam - egyszer elég volt :D

3/5

Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2015
Eredeti cím: Mr. Miracle
Oldalszám: 240
Ár: 2490 Ft
Borító: 5/5

(Készült belőle film is 2014-ben, lehet hogy érdemesebb ezt megnézni :))

Fülszöveg:
Addie ​​Folsom egykor nagy álmokat szövögetve vette nyakába a világot. A lány az érettségi vizsga előtt otthagyta az iskolát, sőt a szülői házat is, hogy a maga útját járja. Immár felnőttként, édesapja halála után hazatér, hogy az anyjával töltse az ünnepeket. Ám valósággal földbe gyökerezik a lába, amikor megtudja, hogy az asszony egészen mást tervezett: a legjobb barátnőjével, Julie-val kéthetes floridai hajóutazásra indulna. Úgy tűnik azonban, egy baleset keresztülhúzza a számításaikat. Julie fia, Erich, akit Addie a háta közepére kíván, balesetet szenved. Mivel a lány tudja, az édesanyjának mekkora szüksége van erre az útra, kénytelen-kelletlen felajánlja, hogy gondját viseli a férfinak a távollétükben. Erich azonban mogorvább, mint valaha, sőt az ünnepeket is utálja. Vajon némi égi segítség elegendő lesz ahhoz, hogy a karácsonyi csoda ezúttal se maradjon el?
Debbie Macomber (Angyali segítség, Csillagos éj) ízig-vérig karácsonyi regényében két fiatal megható és sokszor megmosolyogtató történetét követhetjük nyomon a nehéz kezdettől a fagyöngy alatti beteljesülésig

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.