Robert Galbraith - Gonosz pálya (Cormoran Strike 3.)


Rowling könyveit olvasni felemás érzés - tele van durva dolgokkal, mégis otthonos - a leírások, az atmoszféra mind-mind visszahúztak a könyvhöz. Remélem még jó néhány részt olvashatunk Cormoran Strike kalandjairól!

Ebben a könyvben az az újdonság, hogy még több infó derül ki főszereplőink múltjáról, nem csak Cormoran nem mindennapi gyerek- és kamaszkoráról, hanem Robin életének korábbi időszakáról is.

Pár hónap telt a legutóbbi ügyük óta, elég csendes minden a Strike nyomozóiroda környékén, csak kisebb ügyeik akadnak. 
Egy szép napon Robin kap egy csomagot, amiben nem az esküvőre rendelt egyszerhasználatos fényképzőgépek lapulnak, hanem egy női láb...
Inennentől beindulnak az események - ki és miért küldene Robinnak egy lábat? Elég hamar rájönnek, hogy ez egyértelmű utalás Strike elveszített jobb lábára, és valaki be akarja sározni a cégüket. 

Strikenak három ember lesz gyanús a múltjából és az ő rondábbnál-rondább életükbe avat be minket. A nyomozás hol elakad, hol meglódul - közben főszereplőink magánélete sem alakul unalmasan. Robin az esküvő előtt elbizonytalanodik, rossz híreket kap, Strike pedig egy új kapcsolatban áll helyt. 

Érdekes volt, hogy az elkövető folyton előtérben van, többször olvashatjuk az ő szemszögéből a történéseket - bosszantó módon én nem jöttem rá, hogy ki is volt a tettes, egy teljesen más megoldásban gondolkodtam.

Nagyon szerettem - a beteg témák ellenére is - olvasni ezt a könyvet, imádtam London utcáin 'barangolni' és kedvem támadt inni egy kis ..... teát! :D
A vége, hát, függővéges - kíváncsi vagyok JKR meddig fogja húzni ezt a szálat, nekem tetszik ebben a beteljesedetlenségében (van ilyen szó? :D) ahogy eddig volt.

Kinek ajánlom
forrás
Akik olvasták az előző részeket, akik szeretik a Londonban játszódó történeteket, és akik egy izgalmas krimire vágynak ;)

5/5

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2016
Eredeti cím: Career of Evil
Oldalszám: 568
Ár: 3990 Ft
Borító: 5/5

Érdekesség - GYIK magyarul

Fülszöveg:
Titokzatos csomag érkezik Robin Ellacott nevére, és rémülten fedezi fel, hogy egy nő levágott lába van benne. Főnöke, Cormoran Strike magándetektív már nem lepődik meg ennyire, bár ő is megdöbben. Négy férfi is van a múltjában, akikről úgy gondolja, lehettek a feladók – és Strike nagyon jól tudja, hogy mindegyikük komoly, elmondhatatlan kegyetlenségre képes.
Míg a rendőrség arra a gyanúsítottra koncentrál, akiről Strike egyre biztosabban érzi, hogy nem ő a tettes, Cormoran és Robin a kezükbe veszik az ügyet, és elmerülnek a másik három gyanúsított sötét világában. Ám közben újabb, rettenetes bűntettek következnek, és egyre fogy az idő, hogy leleplezzék a gyilkost… A Gonosz pálya pokolian okos bűnügyi regény, teli váratlan fordulatokkal, de egyben egy férfiről és egy nőről is szól, akik személyes és szakmai életükben is válaszúthoz érkeznek. Letehetetlen olvasmány.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.