7. Blogszülinap és a 2016-os félév

július 05, 2016

Hihetetlen belegondolnom, hogy már 7 éve írom ezt a blogot, azóta sokat változtam - elég olvasás szintjén a korábbi szülinapos bejegyzéseimet elolvasni. Ahogy már évek óta, a blog indításának napján megosztom veletek az elmúlt egy év és az aktuális félév érdekességeit.

Szokásos statisztika:
forrás


A 2016-os félévről:
120 bejegyzés idén
Újdonságok: több nonfictiont és angol nyelvű könyvet olvastam.

Kedvenc lett: Az év elején több különleges könyvet olvastam, a legjobb ilyen Az esti ködök kertje volt. Olvastam angol két képregényt is, ezek közül az Adulthood is a myth volt a legjobb, annyira cuki, ajánlom minden formában Sarah rajzaitTavasszal lenyűgözött Naomi Novik fantasyja, egy svájci író krimije, most a nyár elején is elég sok könyvet tudnék említeni: a Nyírd ki ezt a naplót, az InstaVers, Baráth Katalin új regénye. 

Ismerkedés új írókkal (akiktől biztos fogok még olvasni) Idén olvastam először Elizabeth Gilberttől, akit eddig csak az Ízek, imák, szerelmek kapcsán ismertem, én nem volt annyira pozitív képem róla. Ám megnéztem egy TED előadását, és szimpatikusnak találtam, ezért olvastam el először tőle A lélek botanikája c. különleges és szép regényét, tavasszal pedig a Big Magicet. Tervezem még az Ízek-et is elolvasni, biztos jobban bejön majd mint a film!
Borisz Akunyin Fandorin sorozatába belecsaptam és apukámmal is megismertettem (most az első részt adtam neki ajándékba, ami az én nyári várólistámon is helyet kapott). 

Eddig elolvasott könyv: 72 

Csalódások: Több várólistacsökkentős könyvemmel így vagyok - vagy mert túl sokáig halogattam, vagy már rajtam volt a nyomás, hogy muszáj elolvasnom őket. A Viharsziget filmben sokkal jobban tetszett, mint a könyv, Magris esszéi se tetszettek, illetve befürödtem a Helikon zsebkönyvekkel is.

Tervek:Már évek óta próbálom tartani magam ahhoz, hogy ne vegyek túl sok könyvet, és amit megveszek azt időben olvassam el. Ezen kívül a bloggal kapcsolatban is vannak új ötleteim, amiket a záróvizsga után meg is osztottam veletek. A nyereményjátékon is gondolkozom, illetve két rovat/téma ötleten. ;)

Kihívások a bloggal kapcsolatban: a címkék egyszerűsítésével folyamatosan küzdök, időről-időre rámjön, hogy át kéne néznem őket, hogy ez a már hihetetlenül felduzzadt bejegyzésáradat kezelhetőbb, könnyebben kereshetőbb, böngészhetőbb legyen. Ezen kívül, ahogy írtam nemrég folyamatosan figyelnem kell arra, hogy inkább többször nézzem át a bejegyzéseimet, ne kapkodjam el.

Összességében több jó könyvet olvastam, sok új íróval megismerkedtem, több kedvencet is avattam. Barangoltam új műfajok között, a nonfiction igencsak megtetszett.

A kedvenc műfajaim és témáim (mert pár napja ezen gondolkoztam, hogyan is tudnám leírni pár szóval milyen könyveket olvasok): szépirodalom, krimi, családregény, női sorsokról szóló könyvek, kreatív, humoros könyvek, cozy mystery, 'okosabb' chicklit.

17 megjegyzés:

  1. Boldog blogszülinapot! Én még legalább ennyi évig járni fogok ide! :D

    VálaszTörlés
  2. Boldog blogszülinapot és még sokszor ennyit! :) :)

    VálaszTörlés
  3. Sok boldogságot a blognak! :D
    A címkéket szerintem ne egyszerűsítsd le (bocs, hogy belepofázok, nem muszáj rám hallgatnod:D), a Google szereti a sok címkét, főleg ha van értelmük, és nálad van, ill. ha egy címkéhez minél több tartalom tartozik. :)
    Ott alul meg szerintem senkit se zavar, egy egyszerűsítettet meg csinálhatsz az olvasóknak, hogy ne csak a google legyen boldog. :D de mondom, tényleg bocs az okoskodásért, csak gondoltam ezt megosztom veled, ha már a pasim seo-guru :D

    Jó, hogy így összeszedted a műfajokat, amiket szeretsz, ezzel én is mindig bajban vagyok. Főleg, ha valaki megkérdezi, hogy "és milyen könyveket olvasol?" Olyankor nézek bután és szerintem senki nem hiszi el, hogy valaha olvastam bármit. :D

    72 könyvet olvastál eddig, anyáám!! Ez rengeteg. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm!! :)
    Kata: nem okoskodás, köszönöm a tippet!! Majd igyekszem frissíteni azt a részt, ahol szétszedegettem témánként a címkéket, lent meg tényleg marad ömlesztve :D
    Én is így vagyok ám vele - múltkor a fodrászom kérdezte, hogy miket olvasok - arra is csak habogtam :D
    :D

    VálaszTörlés
  5. Boldog szülinapot! A címkékkel való küzdelmet én már feladtam.:D

    VálaszTörlés
  6. Boldog blogszülinapot neked Dóri! Remélem, még sokáig visz majd a lelkesedésed és írod a kis olvasónaplódat magadnak, nekünk olvasóknak! :)

    Kata: tyű, tanultunk egy picit a suliban a SEO-zásról, pontosabban csak a fontosságáról, meg a tanárunk is azt javasolta, hogy aki ez egy picit is érdekel, kezdjen el vele foglalkozni, mert ebben a jövő, szóval nem semmi, hogy a párod ennek a guruja :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére még kevés a szakember, gondolom mert annyira friss dolog az egész, és ezt tényleg csak autodidakta módon lehet tanulni. De az jó, hogy a tanárotok is mondta, hogy ez fontos - már persze ha az ember jó sok embert el akar érni az oldalával. :)

      Törlés
  7. Boldog BlogSzülinapot! Csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
  8. Boldog blogszülinapot és még sokszor hét évet! :)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm mindegyikőtöknek! :)))

    VálaszTörlés
  10. Boldog blogszülinapot tesókám! :)))) Nagyon jó kis összegzés lett! Még sokszor ennyi évet. A címkékkel meg ne foglalkozz annyit, vagy kövesd Kata tanácsát. :) Néha én is kétségbe esek, hogy nem jók, meg nem elég informatív meg stb. de kinek van ideje többszáz bejegyzést átcímkézni? :D

    VálaszTörlés
  11. Köszi!! :)
    Ez is igaz! Nem görcsölök rá, de a SEO tippek jól jönnek :D

    VálaszTörlés
  12. Boldog Blogszületésnapot és még sok ilyet. Én bírom amikor kísérletezgetsz a blog külsejével/felépítésével

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Végül mindig visszatérek a hagyományos sablonokhoz :D

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.