Katarina Bivald - Garantált hepiend

Ezt a könyvet Netgalleyn láttam, ott nem sikerül recit szerezni belőle, később Lobónál olvastam róla, és feljegyeztem magamnak, hogy majd tényleg el kell olvasnom. Közben megjelent magyarul is az Erawan kiadónál, így könnyebb dolgom volt.

Ez a történet egy tipikus chicklit, könyvmoly főszereplővel - könnyed szórakozást nyújt, és új olvasmányokra is felfigyelhetünk közben benne, szeretem az ilyen a' könyv a könyvbe'n regényeket!

Sara Lindqvist egy svéd lány, aki két évig levelezett egy iowai asszonnyal,  akivel összekötötte őket a könyvek iránti szeretet. Sara, a munkahelye megszűnése után elutazik Amyhez, a poros kisvárosba,  Broken Wheelbe. Az érkezése nem úgy sül el, ahogy tervezték ugyanis Amy meghalt, és épp a temetése napjára toppan be a svéd könyvmoly...

Mivel két hónapi itttartózkodásra készült, így Sara a városlakók nyomására beköltözik Amy házába és mindenki az asszony vendégeként bánik vele. Sara persze lelkiismeretes, dolgozni, segíteni akar az ingyen lakásért, és a sok ebédért cserébe. Kitalálja, hogy Amy könyveiből könyvesboltot nyit a városban...

Bájos történet, már az hogy egy könyvmoly a főszereplő és több regény megjelenik benne garantálja a sikert a hozzám hasonlóak körében. A másik erőssége a kisvárosi sztori, a mellékszereplők, na meg mivel chicklit a szerelmi szálak szövődése.

Aranyos könyv, ha könnyed olvasmányra vágytok akkor ajánlom ;)

4/5

Kiadó: Erawan
Kiadás éve: 2015
Eredeti cím: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Oldalszám: 546
Ár: 3000 Ft
Borító: 4/5

Fülszöveg:
A huszonnyolc éves svéd lányban, Sarában és a hatvanöt éves amerikai Amyben az egyetlen közös vonás, hogy mindketten falják a könyveket – és az olvasmányaikról leveleznek egymással. Egyszer Sara meghívást kap Amytől Iowába, és némi hezitálás után ki is mozdul unalmas életéből, amelyben eddig csak a regények nyújtottak izgalmat. Az első meglepetés érkezéskor éri: senki sem várja őt, Amy ugyanis váratlanul meghalt.A zárkózott lány nehezen találja fel magát a számára idegen környezetben, a furcsa iowai emberek között. Hazamenne, hiszen a barátkozás eddig sem ment neki túl könnyen…Végül mégis úgy határoz, ott marad egy kis időre Amy hazájában. Felfedezi levelezőtársa könyvespolcát, majd próbaképpen nyit egy kis könyvesboltot. Mivel a helyieknek nem erősségük az olvasás, Sara nagy kihívás elé néz. Ám személyiségének köszönhetően a néha faragatlan, máskor inkább elfoglalt és egymással nem törődő helyiek lassan igazi közösséget alkotnak. Már csak az a kérdés, hogy csupán a könyvesbolt polcain sorakozó regényekben, vagy Sara életében is bekövetkezhet-e garantált hepiend?

4 megjegyzés:

  1. Wááá, hát ezt most meg kell vennem :) Köszi, hogy írtál róla! :)

    VálaszTörlés
  2. Az esküvői fotózásunk, ami egy könyvesboltban zajlott, egyik kelléke volt. Majd a házassági évfordulón tervezem elolvasni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú az jól nézhetett ki, és szép apropó akkor elolvasni :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.