Holly Goldberg Sloan - 7esével

Idén ez már a második olyan könyvem amiben egy zseni szereplő kerül a középpontba - a Hová tűntél, Bernadette?-hez tudnám hasonlítani ezt a történetet. Adott az amerikai környezet, egy zseni főhős(nő/lány) és több probléma. 

Willow 12 éves, elképesztően okos, saját kertet nevel és előszeretettel vizsgálgatja a környezetében élőket különféle betegségek nyomait kutatva. Az iskolába nehezen illeszkedik be, nincsenek barátai. A nevelőszülei jelentik számára az egyedüli támaszt, ám a történet elején elveszíti őket egy tragikus balesetben... Willow teljesen egyedül marad, mindenféle rokon híján nem kérdés, hogy nevelőotthon vár rá.

Willowt még a baleset előtt nevelési tanácsaadóhoz küldték, és itt megismeri a vietnámi-mexikói testvérpárt, Majt és Quant-Ha-t. May két évvel idősebb lány, és Willow őt tekinti legújabb és egyetlen barátjának. A helyzet úgy alakul, hogy ebben a környezetben talál támaszt - a furcsa, magának való tanácsadóban, Dell Dukeban, és a háromtagú Nguyen családban.
"bármi új, aminek az ember kiteszi magát, óhatatlanul érdekes, még akkor is, ha az ember távol érzi azt a dolgot magától."
forrás
Szívszorítóan bájos ez a könyv - Willow szimpatikus, okos, túllép a berögzült furcsaságaink, amiknek teljesen tudatában van. A környezetére inspirálóan hat - nagyon jó volt olvasni, hogy alakult, formálódott a szereplők élete, ahogyan az össze nem illő emberekből egy csapat, egy család alakult ki.
"Amikor másokkal törődsz, akkor a magad drámájáról elfordítod a reflektorfényt." 
A vasárnap du-i program,
a bögre PuPillától! ♥
Jó volt olvasni ezt a könyvet - reményt ad, hogy egy felfoghatatlan veszteségből is fel lehet állni, vannak segítőkész emberek és együtt túl lehet lépni a gondokon. :)
(Lesz belőle talán film is.)

5/5

Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2014
Eredeti cím: Counting by 7s
Oldalszám: 372
Ár: 2999 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Willow Chance egy tizenkét éves zseni, megszállottja a természetnek és diagnosztizálásnak. Nehezen kommunikál az emberekkel, de a fejszámolás mindig megnyugtatja. Willow-t még csecsemőkorában örökbe fogadták, és nevelőszülei mellett minden könnyűnek tűnt, boldog, csendes életet élt… egészen mostanáig. Willow világa hirtelen tragikusan megváltozik, amikor nevelőszülei meghalnak egy autóbalesetben. A lánynak egyedül kell szembenéznie egy számára érthetetlen világgal. Szerencsére Willow hamar pártfogókra talál, ám a körülmények nem engedik, hogy új otthonra és új családra is találjon. Elindul az embert próbáló harc, melynek hajtóereje az őszinte szeretet. Megrendítő és egyben felemelő történet arról, hogyan illeszkedhet be egy különc gyerek a világba, és hogyan fogadhatja be őt saját környezete."

2 megjegyzés:

  1. Ha valamit a Bernadette-hez hasonlítanak, akkor én máris felkapom a fejem! :)
    Jó kis könyv a leírás alapján, még ha szívszorító is - tavaly majdnem megvettem a feszten, vagy a könyvhéten...
    Örülök, hogy használatba is vetted a bögrét! :D <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem neked is tetszene :) Én is szemeztem vele a megjelenéskor, akkor még más borítója is volt (ez jobb).
      Még szép - pont jó a tejeskávé adag benne! :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.