Silvia Zucca - Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Sekélyes vagyok na, először a borító fogott meg ebben a könyvben, másodszorra meg, hogy olasz hölgy írta - gondoltam akkor rossz nem lehet :) A horoszkópos téma miatt is érdekelt, a napi szintű előrejelzésekben nem hiszek, de szerintem a jegyek jellemzői nagy részben igazak az emberekre.

Alice Bassi egy kis tévécsatornánál dolgozik Milánóban, élete nem a legjobb szakaszában találkozunk vele - nemrég tudta meg (a facebookról!), hogy exvőlegénye teherbe ejtette az új barátnőjét és már a házasságot tervezgetik. Alice teljesen maga alatt van, ráadásul mindketten a munkatársai is, így minden nap látja őket. 
A másik nehéz ügy a munkahelye - felvettek egy tanácsaadót, aki a céget és a munkatársakat elemezve hatékonyabbá teszi a Mi-a-Mi tévécsatornát... értsd leépítések várhatóak. Persze Alice szépen bemutatkozik ennek az új kisfőnöknek, aki mellesleg igen dögös...

pinterest
Alice az egyik sorozatszínésszel, Tióval köt barátságot, aki nagyon otthon van az asztrológiában és őt is próbálja segíteni ezzel a tudásával. A párkapcsolati összeillőség vizsgálatától, Alice végül már odáig jut, hogy a hentese horoszkópját is lecsekkolja, hogy biztos nem csapja-e be. Munkahelyén viszont sikert is elér ezzel az új hobbival - a könyv címét adó asztrológiai műsor producere lesz. 

Legjobb barátnője Paola anyáskodik felette, próbálja óvni a bajoktól, de Alice tényleg mindig beleválaszt a 'tutiba'- az egyik randin annyira lerészegedik, hogy a véletlenül odakeveredett kisfőnök menti meg attól, hogy megerőszakolják, és várja meg amíg kijózanodik a partidrogtól, amit beszedettek vele. 

Alice nem volt szimpatikus főszereplő - volt hogy a fejem fogtam a hülyeségein, vagy az önzőségén, meg azon, hogy nem ismer mértéket. A könyv vége felé a sok asztrológiai blablától már én is kezdtem bekattanni, de szerencsére fejlődőképes és a könyv befejezése kárpótolt a többi butasága miatt. Olvasás közben Bridget Jones ugrott be - több hasonlóságot is felfedeztem, de Alicénak legalább nem kell szenvednie a testével, mondjuk amilyen szerencsétlen, elég neki a pasik, munka és barátságok háromszöge is! :D
"Az Ikrek nem egyszerűen kettős személyiség, ó nem, olyan sok személyiség él benne egyszerre, hogy ha egy jót akarnak veszekedni, lakógyűlést hívnak össze."
forrás
Minden csetlés-botlás ellenére szórakoztató a könyv, humoros (több részén hangosan felnevettem) és érdekes volt egy kicsit bepillanatani egy tv-műsor készítésének rejtelmeibe. Ajánlom azoknak, akik szeretik az chickliteket, a horoszkópokat nem tartják humbugnak és szeretnének kiszabadulni az angolszász romantikusok írók bűvöletéből :)
"Az élet nem csak szép jelenetekből, hangsúlyos szavakból, szellemes dialógusokból áll. Sajnos. A valóságot az ilyen pillanatok alkotják, mint ez, holtidők, amelyekben a teljes bizonytalanság úgy taglóz le, mint egy hentesbárd."
4/5

Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2015
Eredeti cím: Guida astrologica per cuori infranti
Oldalszám: 504
Ár: 3490 Ft
Borító: 5/5

A könyv honlapja (olaszosok előnyben)

Fülszöveg:

"Alice, az idealista és kissé lökött Mérleg egy feltörekvő tévécsatornánál egyengeti karrierjét. Előző pasija, egy szabadságmániás Vízöntő épp most jelentette be, hogy eljegyzi új barátnőjét, aki ráadásul terhes. Ha még ez nem lenne elég, a csatorna felvesz egy önimádó Oroszlánt, hogy leépítse az oda nem illő munkatársakat. Alice retteg új főnökétől, de ez nem akadályozza meg abban, hogy fülig beleszeressen.A lány egyetlen reménye, hogy új barátja, Tio mindent tud az asztrológiáról, és bölcs tanácsokkal látja el őt mind a munka, mind a szerelem terén. Alice el akar menekülni az Oroszlán iránt érzett vonzalma elől, hát beleveti magát az élet sűrűjébe, ahol szexmániás Nyilasokkal, higgadt Bikákkal, kitartó Kosokkal, hazug Halakkal és bosszúszomjas Skorpiókkal hozza össze a sors. Tiónak sikerül annyira a zodiákus bűvkörébe vonnia Alicét, hogy az már zöldségest és orvost is a születési képlete alapján választ, mígnem legjobb barátnője, a gondoskodó Rák orvoshoz viszi horoszkópfüggősége miattSilvia Zucca Milánóban él, fordítóként és újságíróként dolgozik, szereti az izgalmas lektűröket, a jó kávét, a finom bort és a cuki macskákat. Ez az első regénye."

1 megjegyzés:

  1. Jól van, azért megnyugodtam, hogy nem lőttünk nagyon mellé ezzel a könyvvel :) Mármint azt sejtettem, hogy nem lesz világmegváltó, de ez nem baj. :)
    Nálam eddig ez az év borítója, annyira eltalálták!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.