Tervek decemberre

november 30, 2014
November végére kicsit besokalltam a tervektől, listáktól; töröltem is molyról az évszakos listámat, de hát nem bírok meglenni anélkül, hogy ne állítsak magam elé terveket. Minden hónap elején összeírom magamnak mit szeretnék, milyen program lesz, vagy épp mit kéne olvasnom, most az év végével és a karácsony közeledtével ez még hasznosabb.

A decemberi terveimről már írtam az adventi-ráhangolódós bejegyzésemben, most összeszedtem mit szeretnék még elolvasni 2014 utolsó hónapjában.
tumblr
Azok a fránya kihívások:
  • Vcs2014-re még 3 könyv: folyamatban van Lucrezia Borgia könyv olvasása, ami jó lenne önvédelmi eszköznek is :D, ezen kívül még kéne két könyv (lehet, hogy megszadizom magam a Shakespeare kézikönyvvel és a valamelyik rövidebbel, talán Déry Tibor két kisregényével, amit pár napja elkezdtem csak félretettem :D).
  • Amit főztél edd is meg, vagyis az összes idén vett könyv elolvasása: háát szép terv, végülis egész jók az arányaim (52/37), idén olvasnám még: Virginia Woolf: Saját szoba, Moskát Anita - Bábel fiai, a többi jó lesz a jövő évi vcs-re.
  • Kleinheincz Csilla - Üveghegy - ő az a bizonyos könyv a novemberi beszerzések közül, ami most a postán csücsül és vár reám. Már nagyon kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik a történet, ami májusban annyira megfogott.
  • Jó lenne 100 könyvvel zárni az évet (az előző években mindig meghaladtam az évi 100 olvasott könyvet, ez idén kérdéses, most tartok 84-nél).
  • Anne Frank naplóját befejezni.
Ezen kívül már készülök persze a jövő évi kihívásokra listákkal - részt fogok venni a 14 szerző 14 nemzet jövő évi változatán (még nincs meghirdetve, de polcom már van :D), szeretnék többféle műfajút olvasni (15 féle könyv) pl. képregényt, skandináv irodalomat, stb, VCS 2015 - hát még jó :D

Saját kihívásaim, amik a hónap/év végén lejárnak:

Könyvbingó 2014
230 résztvevő · 2014. december 31., 23:59
Családi sírbolt - A kihívás
54 résztvevő · 2014. december 31., 23:59
A pasi a szomszéd sír mellől - A kihívás
99 résztvevő · 2014. december 31., 23:59

A könyvbingóval kapcsolatban már többen kérdezték lesz-e jövőre, szerintem lesz - csak még megvárom találok-e ilyen listát, vagy majd én találok ki új szempontokat. Ezen kívül lehet csinálok egy könnyített verziót (ami valóban a bingó szabályainak fog megfelelni, vagyis nem kell minden 'kockát' teljesíteni).

5 megjegyzés:

  1. Könyvbingó, hogy felejthettem el! Már ugye nem kihívásozok, pedig ez úgy tetszett, megyek is, és megnézem, mit tudok beleerőltetni a kategóriákba:D

    VálaszTörlés
  2. De tök jó a kezdő kép! :) Jó látni, hogy van még aki ilyen lelkes, ha kihívásokról van szó. Én már megfáradt, kiégett róka... akarom mondani könyvmoly vagyok :D Nekem már csak a lelkesülés hiányzik, a kihívás nem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Varázslatos, ugye? :))
      Háát, szerintem pár év múlva én is megunom :D de most lelkesen feljegyzem mit - hova - miért fogok olvasni.

      Törlés
    2. Igen. Engedelmeddel el is csentem. :) Pár éve még én is ilyen voltam, régi szép idők... :D

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.