M. C. Beaton - Agatha Raisin és a kísértetház

A borító és a cím alapján egy igazi halloweeni olvasmánynak gondoltam a történetet, igazából tavasszal és nyáron játszódik a legújabb Agatha Raisin sztori :)

Ez a rész jobban tetszett, mint az előző, ahol Aggie elég depis volt. Ahogy annak a végén sejtettem az új szomszéd új izgalmakat hoz a történetbe. 
Paul Chatterton az új szomszéd, programozó, alkalmi munkákból él és éppen szünetet tart két munka között. Agatha eldönti, hogy nyugalmas életet folytat, kertészkedik, a háztartás vezetésébe veti bele magát, de elég hamar elcsábítja a szomszéd, hogy megvizsgáljanak egy régi házat, amiben az öreg tulajdonosnő szerint szellem jár...

Szellemet nem találnak, viszont beleássák magukat megint a környező városkák kis világába, ahol rejtélyeket, viszályok és viszonyokat derítenek fel. A történetet érdekessé tette a történelmi vonatkozás - árulással, titkos járatokkal és a tudományos ambíció veszélyes vizeivel :)
"Idehallgass, nálad a szerelem már függőség. Az a te legnagyobb bajod, hogy önmagadat feleannyira sem szereted."
Könnyed szórakozást nyújtott - ismét - ez a könyv is, és egyre jobban szeretem Mrs. Bloxbyt, akinél jobb barátnőt Agatha nem is kívánhatna magának :) (és egy régebbi szereplő is újra visszatér, igaz eléggé erőltetett volt nlhány történés a közelmúltjában...).

4/5

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2014
Eredeti cím: Agatha Raisin and the haunted house
Sorozat: Agatha Raisin 14.
Oldalszám: 306
Ár: 3500 Ft
Borító: 4/5

Fülszöveg:
"A kísértetjárta ház híre felébreszti Agatha nyomozókedvét, míg ki nem derül, hogy csak egy közutálatnak örvendő vén szipirtyóval járatja bolondját az ismeretlen tettes. Aztán az öregasszonyt meggyilkolják, és Agatha Raisin magától értetődően sokkalta otthonosabban mozog a bűnügyek felderítésében, mint szellemirtóként. Botladozásaiból ezúttal sem maradhatnak ki a falubeliek meg a rend helyi őrei, ahogy természetesen a jóvágású szomszéd sem.A skót írónő regénye – mint valamennyi Agatha Raisin könyv – izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív kiválóan megrajzolt figuráját kritikusok és rajongók egyaránt megszerették; a sorozat már a 24. kötetnél tart."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.