Friss könyvek - Július-augusztus


Az uborkaszezon ellenére van néhány érdekesnek tűnő könyv a nyári hónapokra is. (folyamatosan frissülni fog a bejegyzés ;))
John O'Farrell - A férj, aki elfelejtette a feleségét
Megjelenik: 2014. július 11., 2990 Ft, Cartaphilus
"A férfiak gyakran megfeledkeznek a bevásárlásról. Meg a házassági évfordulójukról. Mindez nem újság. Az is előfordul, hogy elfelejtenek elmenni a gyerekért az óvodába. Na és? Az azonban korántsem hétköznapi fordulat, hogy valaki teljesen elfelejti a feleségét. E regény főhősével pontosan ez történik: egy esős őszi délután a metrón egyszer csak rájön: fogalma sincs, merre tart és mi okból, sőt azt sem tudja, ki is ő, hogy hívják, mivel foglalkozik és hol lakik. Nincs egyszerű dolga, amikor nekilát mindezt kideríteni: először lerázzák, másodszor hülyének nézik, végül a kórházban, ahol szóba állnak vele, természetesen az adataira kíváncsiak... Nagy sokára előkerül egy barátja, aki segít felidézni egy-egy emlékfoszlányt, és kis időre befogadja amnéziás hősünket. Ő hazafelé egy gyönyörű, vörös hajú nőt pillant meg az utcán, akiről megtudja, hogy a felesége. Csak sajnos épp válófélben vannak... A neves angol humorista abszurd helyzetre építő romantikus regénye üdítően szórakoztató történet arról, hogy a szerelem mindig megérdemel egy második esélyt."

Marijke Huisman - Mata Hari - A legenda él
Megjelenik: 2014. július 17., 2800 Ft, Typotex
"Mata Hari azt jelenti, a Hajnal Szeme. Ezt a nevet választotta Margaretha Geertruida Zelle, amikor másodszor indult szerencsét próbálni Párizsba. Az egzotikus csábító, a rejtélyes jávai hercegnő és elsőrangú femme fatale csillaga a boldog békeidőkben a semmiből hihetetlen magasságokba emelkedett. Viszont ugyanez a gyanús jelmez rántotta Mata Harit sorsszerűen mélybe a világháború poklában, amikor a katonák mindenhol ellenséget szimatoltak, és asszonyaiktól csakis a családanya vagy a hazafias ápolónő szerepét fogadták el. Mata Harit saját bevallása szerint a mundér imádata vezette a csúcsra és a gyors bukásba is. A könyv bemutatja, hogyan tették a lövészárkok anyagcsatáinak borzalmaiért, a kudarcokért a franciák őt felelőssé, amikor ellenséges tisztek szerelmi hálójába bonyolódott.Azóta filmek, könyvek sokasága jelent meg életéről, amelyektől ez a kötet abban különbözik, hogy nemcsak egy legendás életrajzot, hanem egy hiteles korrajzot is kapunk, alaposan megismerhetjük a századforduló Hollandiáját, gyarmati életét, az európai keletkultusz divatját és képviselőit.Marijke Huisman történészként elsősorban a személyes emlékek és a történelem viszonyával foglalkozik, Ez a könyve, ahogy ő fogalmaz, az egyetlen világhírű holland asszonyról szól."
Graeme Simsion - A Rosie-projekt - Ésszerű szerelem
Megjelenik: 2014. augusztus 8., 3490 Ft, Libri Könyvkiadó
",,Egész életemben azért kritizáltak, mert állítólag nincsenek érzelmeim - mintha ez valami végzetes hiányosság lenne."Don Tillman, az Asperger-szindrómás, furcsa, mégis elbűvölő és igen sikeres genetikusprofesszor számos kudarc után arra a következtetésre jut, hogy agya nincs romantikára ,,drótozva", noha szerinte logikusan ,,nők széles skáláját kellene vonzania". Ám amikor idős szomszédasszonya, Daphne meggyőzi, hogy értékelje át a lehetőségeit, Don a maga rendezett, tényekre építő módján belefog a feleségprojektbe. Kidolgoz egy kérdőívet, amelynek segítségével megtalálhatja a tökéletes társat: azt a megbízható, absztinens, nem dohányzó nőt, aki beleillik fegyelmezett életébe... A Rosie-projekt egy végtelenül szórakoztató utazás az enyhén autisztikus Don világába, aki egyszerre kacagtató és szívszorító csetlés-botlása során többet tud meg önmagáról, mint amennyit valaha lehetségesnek gondolt. Graeme Simsion új-zélandi születésű ausztrál író megható és ironikus regénye immár több mint 40 országban ejti rabul a humoros kalandokra éhes olvasókat. "
Erre a könyvre a Pop, kult, stb podcastban figyeltem fel először, utána nem sokkal Pupilla is olvasta, Libri ráérezett mi lesz a jó :D (bár gondolom már jóval előbb tervbe vették, na de az a lényeg, hogy ez tuti olvasós könyv ;))

Grégoire Delacourt - Vágyaim listája
Megjelenik: 2014. augusztus 18., 3500 Ft, Park Könyvkiadó
"„Az első szerelmes éjszakáinkat juttatta eszembe, azokat, amikor hajnalban azt gondolja az ember, hogy most már akár meg is halhatna, azokat, amelyek nem szólnak semmi másról, megállnak önmagukban, nem ér el hozzájuk semmi, sem a világ zaja, sem a gonoszsága. Aztán idővel ezek a zajok és gonoszságok mégis elérik az embert, és jönnek a nehéz ébredések és a kegyetlen kiábrándulások. A vágyat mindig maga alá gyűri az unalom. Az unalom pedig lebírhatatlan: csak a szerelem enyhítheti. A nagybetűs szerelem, az, amiről mindannyian álmodozunk." A korábban reklámszakemberként dolgozó Grégoire Delacourt Franciaország egyik legnépszerűbb írója. Már első könyve, a L'Écrivain de la famille (Te vagy az író a családban) számos díjat nyert, de a 2012-ben megjelent Vágyaim listája közel félmillió példányban kelt el, színdarab és film is készült belőle. A vidéki kisvárosban élő rövidáruboltost, Jocelyn Gourbette-et egy nap hatalmas szerencse éri: nyer a lottón. Bármit megvehetne magának, amit csak akar, őt mégis az foglalkoztatja, nem éppen most veszít-e el mindent, ami fontos volt számára."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.