Könyvhét - beszámoló

június 15, 2014
Leégve, egy hátizsáknyi könyvvel, sok szép pillanattal értem haza tegnap este a könyvhétről. 
(vigyázat nagyon lelkes, személyes poszt következik)

Már 10 körül körbefutottuk Meli barátnőmmel a Vörösmarty teret, épp akkor pakolgattak ki a kiadók. Próbáltam megjegyezni, hogy kit hol találok, persze később ötször is körbe kellett mennünk, mert elfelejtettem a nagy nyüzsgésben. 
A délelőtt folyamán begyűjtöttem a könyveimet - előrendelt, meg reci példányokat, és délig volt egy szusszanásnyi időnk. Sétáltunk a Váci utcán, meg kajáltunk egyet, és háromnegyed 12-re már a Magvető standja előtt várakoztunk, kezemben a Megyek utánaddal, hogy mindenkinek jelezzem Grecsó Krisztiánra várok. :D Másodikként sorra is kerültem, és vigyorogtam kedvenc írómra mint a tejbetök :D Nagyon aranyos volt, sokat mosolygott és meglepődött, hogy már milyen 'hamar' elolvastam az új könyvét. 

Ezután 3-ig nem volt semmi konkrét program, így lementünk a Duna korzóra, itt még sose jártam és csak bámultam a kilátást a Gellért hegyre, a várra - az egyik legszebb hely Pesten, amit láttam :)
Három előtt már az Agave standját kerülgettem vártam, hogy Baráth Katalin megérkezzen, itt is sikerült másodikként lecsüccsennem mellé, és aláíratni vele a legújabb könyvét (4. Dávid Veron történet - Az arany cimbalom) már ő is tudott arcot kötni a theodora nicknévhez :)) 

5-ig megint lett két szabad óránk, újra sétáltunk egyet és elcsábultunk a Claire's-ben, ahol begyűjtöttünk néhány (:D) fülbevalót - pár évre el vagyok látva most belőlük... A KFC-ben majdnem galambtámadás áldozatai lettünk, ezért bemenekültünk a terasz részről. 

Fél 5 körül visszamentünk a térre és begyűjöttem még a Lazi Kiadónál Az utolsó angol úriember 2. részét, és a kedves kiadós munkatárs mondta, hogy a 3. rész szeptemberben érkezik, a 4. pedig jövőre - juhúúú :))
5-kor az utolsó betervezett dedikálásra siettük, ami sajnos csalódás volt. Kiss Angéla és Gaál Viktor új könyvét már megvettem délelőtt a Geopennél, így már csak várakoztunk. Közben ittunk egy alkoholmentes koktélt és lassan befutott mindkét író. Gaál Viktor egy tünemény volt, még nem olvastam tőle, de ezután megnézem miket alkotott, viszont Angélában csalódtam kicsit. Nagyon szerettem a két könyvét, meg is akartam mondani neki, de ő késve ült le az asztalhoz, Viktor már mondta hogy jöjjek csak, ő már dedikálna, Angéla meg futkosott ide-oda, meg olyan erőltetetten firkálta alá a nevét - mintha csak csevegni ment volna oda az ismerőseivel, nem pedig találkozni az olvasóival... 

Egy mollyal se találkoztam, csak láttam Ciccnyogot elsuhanni az Agave standja mellől, meg Nitát, aki épp Baráth Katalint interjúvolta :))
Ami elmaradt: Simon Mártonnal dedikáltatni a Polaroidokat, pedig el is vittem, de sajnos 5 helyett 6-ra tették át a programot, akkor meg már a Keletiben csücsültem a vonaton, deee beszereztem az idézetes vászontáskáját :D

9 megjegyzés:

  1. Ez igen, szép termés! :) Kíváncsi vagyok, mit írsz majd az Accelerandóról, egy ideje én is nézegetem, hogy lehet, hogy kéne az nekem... Meg persze Az arany cimbalom is, ő mindenképpen!
    Uhh, a Claire's-ben nagyon el lehet veszni... szerencsére nem járok gyakran bevásárlóközpontba - ahol Győrben ilyen bolt van -, a fél boltot fel tudnám vásárolni. (És "szerencsére" fülbevalót sem hordhatok, max orvosi fémet, úgyhogy eggyel kevesebb a kísértés.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Nem győztem hazacipelni őket :)
      Hmm egyelőre elég nehézkesen haladok vele, sok a jövőbeli technikai leírás, amit nem mindig magyaráz meg én meg nem vagyok annyira otthon ezekben a dolgokban.
      A Claire's, hát igen, először Oberwartban voltam ott, akkor is csak csorgattam a nyálam, hogy mennyi mindent megvennék - most kivásároltam magam ott egy időre :D

      Törlés
  2. Ó, de klassz kis csomag! Meg az a vászontatyó is nagyon klassz :)
    Nekem a Megyek utánad annyira tetszett, hogy Grecsó többi könyvét is tervezem elolvasni/beszerezni, nagyon kíváncsi lettem rá.
    Jó kis napotok lehetett, és sajnálom, hogy nem tudtunk végül találkozni, pedig én is voltam még szombaton arra, igaz, nem konkrétan a Vörösmarty téren, csak a Deákon, csak hát másik programra siettem. De remélem, valamikor majd tudjuk pótolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)) Na ez jó, a Pletykaanyu még nálam is kimaradt, szeretném még idén elolvasni azt is.
      Akkor tényleg közel voltál, a Deákon mi is megfordultunk párszor :) Remélem én is! :)

      Törlés
  3. Látom a Ragyogás folytatását is sikerült megszerezned. Kíváncsian várom a véleményedet :)
    És ahogy látom van ott a kupacban egy könyv, amit én is a Könyvhéten szereztem meg....
    Jó kis bejegyzések várhatóak a jövőben az oldaladon ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, már nagyon kíváncsi vagyok rá - ez lesz a következő könyv amit olvasni fogok ;)
      Melyik az? :)
      (remélhetőleg igen ;))

      Törlés
    2. Charles Stross: Accelerando

      Törlés
  4. Instagrammon már lájkoltam a képet. Olyan szép az a táska :) Jó kis könyveket szereztél be!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam, köszi :)) Mennyit kajtattunk utána... volt két Libris stand, az egyik a bolté, ott nem volt, a másik a kiadóé - ott azt mondta két nő, tök bunkón, hogy fogalmuk sincs... Mentünk egy kört, egy lánynál megláttam a táskát, egyből kérdeztem, hogy honnan van. Ő mondta, hogy pedig a kiadó standjánál. Na most két másik csajtól kérdezem, meg ott már ki is volt függesztve és sikerült végre beszereznünk :D

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.