Friss könyvek - December


Pierrot - Gábor Endre - Magister M
Megjelenik: 2013. december 3, 3700 Ft, Alexandra
"Elrejtett kincs Sopianae városában...Egy díszes karperec Janus Pannonius hagyatékából...Egy eltunt corvina...Jonathan Hunt Pécsett nyomoz...Egy visegrádi ásatáson a Mátyás korabeli várfal kis cellájában harmincöt év körüli férfi földi maradványait tárják fel a régészek. Az egykor befalazott rab csontváza önmagában nem számítana világrengető szenzációnak, azonban a felirat, amelyet a fogoly vélhetően a kínhalála előtti órákban börtöne falába kapart, igencsak meghökkenti a kutatókat: Magister M 1872 Pécs - 1488 Visegrád.Hogyan születhetett valaki négyszáz évvel a halála után? Tévedés történt, netán zseniális lelethamisítás áll a háttérben? A rejtély megoldása most is Jonathan Huntra vár. A New York Times Magyarországon élő újságírója Eger (Jumurdzsák gyűrűje) és Debrecen (Az ördög köve) után ezúttal Pécsre utazik, ahol rég elfeledett, római kori kincsről szóló legendára bukkan, amely már Janus Pannonius képzeletét is megmozgatta.Ám az értékes lelet ígéretére furcsán reagálnak új ismerősei. Valaki hazudik vagy másnak mutatja magát. De ki? A kissé rámenős, ám igencsak gáláns múzeumigazgató? A dúsgazdag osztrák műkincsgyűjtő? A csinos, de bizalmatlan pesti régésznő? Netán a fiú a nevelőintézetből, aki azt állítja, őriz egy darabot Ábray professzor időgépéből?A sorozat harmadik epizódja fantasztikus történelmi kalandregény, amely patinás helyszíneken, Pécsett, Visegrádon, Budapesten és Bécsben, több idősíkban - Kr. u. 433-ban, a reneszánsz korban, a huszadik század elején és napjainkban - játszódik, s benne életre kel Janus Pannoniuson kívül Galeotto Marzio és Hunyadi Mátyás csakúgy, mint Angster József, a neves pécsi orgonakészítő."


Joanne Harris - Egész évben karácsony
Megjelenik: 2013. december 5, 3500 Ft, Ulpius
"Joanne Harris legfrissebb kötete történetek eklektikus keveréke, melyeket inkább a világhírű írónő fortélyos, szellemes előadásmódja, mint egy központi téma kapcsol össze. Harris legújabb könyvében régi-kedves helyszínek és szereplők bukkannak fel, de persze újak is, akik különös frissességet kölcsönöznek a kötetnek. Ilyen Ngok, A folyó dala gyermek narrátora, aki minden fiúnál merészebben úszik le a Kongó folyó zúgóin, hogy bizonyítsa, helye van a csapatban, és az Erdei nimfa hősnője, aki halálos szenvedéllyel szeret egy fát. A Sütimegrázó érzékletességgel megrajzolt nőalakja elhiteti magával, hogy olyan gyermeket hord a szíve alatt, aki „cukorból és fűszerből és minden finomból” van, a Szeretnél-e újrakapcsolódni? főszereplője egy anya, aki hisz benne, hogy halott fia a Twitteren kísért.Ez a gonoszkodóan élénk képzelőerővel elővarázsolt, nyugtalanító és ármányos eseményeket elmesélő gyűjtemény Joanne Harris kivételes írásművészetét mutatja be. Érzékletes, csintalan, hol végtelenül mulatságos, hol keserű mandulához hasonlóan fanyar ez a kötet, ami a hétköznapit a váratlannal, a fantázia vad szárnyalását a keserédes valósággal elegyíti."
Végre egy Ulpiusos könyv, amire késztetést érzek, hogy megszerezzem :D De ez csak Joanne érdeme :D

9 megjegyzés:

  1. Végre megvan a megjelenés dátuma! :) A következő Mustrámba ez is bekerül, na meg a kívánságlistámra is ;). Az árából ítélve nem lesz egy vastag kötet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma reggel bukkantam rá a dátumra :)) Nekem is a musthave kategóriába tartozik. Jaja, 'csak' 3500 Ft :D

      Törlés
  2. Annyira szeretném ezt a könyvet pont karácsonykor olvasni, hogy tuti be fogom szerezni, bár borsós az ára, de Harrisnek a polcomon a helye a többi mellett :)) Mondjuk a Télapónak szólhatnék, ahogy látom a megjelenés dátumát, talán még időben bele tudná tenni a cipőmbe :)

    VálaszTörlés
  3. Egyébként nem is karácsonyi (valószínűleg csak egy novella), de jó marketingfogás, hogy így adják ki az ünnepre, biztosan sokanveszik meg mindenféle előismeret nélkül is, ajándékba. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most esett le, hogy ez a A Cat, a Hat and a Piece of String könyv :)) Na de tényleg csak marketingfogás lesz szerintem is a karácsonyos borító meg cím, de legalább megjelenik magyarul végre! :)

      Törlés
    2. Bizony, az lesz az! :) nemrég szereztem be antikvárból angolul :)
      Na igen, legalább megjelenik, gyorsan lecsaptak rá, és kihasználják a karácsonyozást. :)

      Törlés
    3. Tényleg, rémlik is a havi beszerzős posztodból! :)
      Pont ma este magyaráztam barátomnak, hogy ennek meg kell jelennie karácsonyra, mert mekkora égés, hogy ennyire nyomatják h karácsonyi aztán nem jelenne meg... :D

      Törlés
  4. Nagyon megörültem (és meglepődtem), mikor megláttam náluk. Akkor, ha jól értem, ez egy novelláskötet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, ez az eredetije: http://www.goodreads.com/book/show/13573396-a-cat-a-hat-and-a-piece-of-string

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.