M. C. Beaton - Agatha Raisin és a tünékeny tündérek

Agatha ismét pánikszerűen elhagyja Carsleyt, miután arra ért haza, hogy James Lacey házában egy fiatal lány szállt meg. Norfolkba utazik, egy kis faluba, Fryfamba - ahol az őszi-téli hónapokat szándékozik eltölteni. A falucska nagyon kellemes hely, az ott lakók barátságosak Aggievel, persze ő talál kivetnivaló bennük is :)

Persze nincs sokáig nyugta, először furcsa fényekre figyel fel a hátsó kertben, amikor pedig rákérdez a falubeliektől erre mind gyorsan másra terelik a témát...
Nincs egy A.R. könyv sem gyilkosság nélkül: a helyi földesurat teszik el láb alól hamarosan - megindul a találgatás kinek lehetett érdekében. A feleség, vagy egy eltitkolt szerető? Közben megérkezik Sir Charles is, hogy segítsen Aggienek a nyomozásban - szeretem azokat a részeket, amikben ő szerepel, igaz, hogy nem egy úriember de ebben a részben mintha igyekezett volna az lenni :)
"A kétoldalt sorjázó fenyőfákat karácsonyi díszbe öltöztette a zúzmara. Agatha tovább bandukolt, föl a hegytetőre, és végighordozta tekintetét a némaságba borult, végtelen norfolki lapályon. A tóhoz érve most is egy lapos sziklára telepedett. A part mentén már fagyni kezdett a tó vize. Vajon szoktak rajta korcsolyázni, amikor teljesen befagy? Lehet, hogy korcsolyabulikat tartanak, és Rosie forralt borral meg húsos lepénnyel kínálgatja a népeket. Hogy fogadná ezt a látványt egy idegen? Bizonyára irigyelné őket, mert azt gondolná, hogy tipikusan angol életet élnek, mintha burokba lennének zárva, és fogalma se lenne, mennyi indulat feszül a mélyben. Enyhe szellő borzolta a tó tükörszerű felszínét, Agatha pedig megborzongott, és felállt."
Az események nyugisabban folytak, és Fryfam is megtetszett nekem. A könyv vége pedig egy hatalmas csattanóval zárul, amit mivaaaan?! felkiáltással olvastam :) Nem sok újat hozott ez a rész sem, de jó volt olvasni.

4/5

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: Agatha Raisin and the Fairies of Fryfam
Sorozat: Agatha Raisin 10.
Oldalszám: 274
Ár: 3500 Ft
Borító: 4/5

Fülszöveg: (tele pontatlansággal...)
"James már megint felültette Agathát, aki haragjában egy javasasszony tanácsát követve az igaz szerelem nyomában Fryfam tündéri falvában bérel magának házikót. Ám a faluban zajló furcsa történések sorozata egy csapásra szétzilálja a romantikus ábrándokat. Rejtélyes fények jelennek meg Agatha hátsó kertjében, majd értelmezhetetlen események sorozata veszi kezdetét. Mindennek tetejébe még Agatha hőn szeretett macskáinak is nyoma vész. Aztán holtan találják a helyi földesurat. Agatha nyughatatlan természete egy féltékenységgel és zsarolással megspékelt történetbe sodorja, miközben a gyilkos mindent elkövet azért, hogy Fryfamben tartsa a kíváncsiskodó Aggie-t – hullaként!"

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.