M.C. Beaton - Agatha Raisin és a boszorkányos borbély

Ez a sorozat az én ''guilty pleasure"-öm, tökéletes agykikapcsolós olvasmány, amin egy nap alatt végig lehet száguldani, és a hibái-gyengeségei ellenére is szórakoztató.
Az alapszituáció bosszantóan hasonlít a 2. részhez, jobb is, hogy hosszabb szünet után olvastam.

Agatha ismét egyedül van - James elutazott, Bill sem jelentkezik, ám Sir Charles ismét előkerül. Önjelölt nyomozónk talál egy új fodrászt, aki nem csak a hajával tesz csodákat, hanem az önsajnálatból is felrázza. Persze valami nem stimmel Mr. Johnnal, Charles és Agatha az unalomtól hajtva elkezd nyomozni a bűbájos fodrász után...

Agatha még mindig elég butuska, ha a férfiakról van szó, egyértelmű volt, hogy ez a Mr. John ugyanolyan alak, mint a 'parázna lódoktor', de hát ez a vén tyúk nem tanul :D Elég ha bókol neki valaki, és már el van varázsolva, hiába tudja a jobbik eszével, hogy nem stimmel valami...
"Charles ravasz képet vágott, és a keze ösztönösen a zakója belső zsebéhez vándorolt. A külföldiek a szívükhöz kapnak, gondolta Agatha cinikusan, ellenben egy igazi, kékvérű angol a tárcájához nyúl, hogy biztosan megvan-e."
"– Hisz nem is dohányzik. – Mindig a másokét szívom. Ez színtiszta humanizmus. Így ők kevesebbet szívnak.– És magának ingyen legyen. Olcsójános! "
Egy délután kiolvastam, Charles vicces volt - jó volt a vérfrissítés, de a történet ugyanolyan sablonos volt, mint az eddigiek. Igazából nem is tudom mit szeretek benne, mert tele van hibával, a helyszínek és a hangulata miatt mégis jó volt olvasni :)

4/5

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: Agatha Raisin and the Wizard of Evesham
Sorozat: Agatha Raisin 8.
Oldalszám: 262
Ár: 3500 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Miután csúfos kudarcot vall a házi hajfestéssel, Agatha Raisin, a házsártossága dacára is szeretni való amatőr detektív a közeli Eveshamben működő híres-nevezetes borbélyhoz fordul segítségért. Az elbűvölő Mr. John nem csupán Agatha frizuráját varázsolja újjá, de a szívét is rabul ejti. Ám Mr. John korántsem az, akinek látszik: a szóbeszéd szerint korábbi hölgyvendégei közül néhányan egyenesen rettegnek tőle. Lehetséges, hogy Mr. John csakugyan gátlástalan zsaroló? Amikor gyilkosság történik a fodrászszalonban, ismét Agathának kell fényt derítenie az igazságra és lelepleznie a tettest, mielőtt még nem késő. A skót írónő regénye – mint valamennyi Agatha Raisin-könyv – izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív kiválóan megrajzolt figuráját kritikusok és olvasók egyaránt megszerették; a sorozat már a 21. kötetnél tart."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.