M. C. Beaton - Agatha Raisin és a balszerencsés boszorka


Agatha a balul sikerült fodrász-ügy után pánikszerűen hagyja el Carsleyt, nem akarja, hogy James Lacey félig kopaszon lássa :) Egy tengerparti nyaralóhelyre, Wyckhaddenbe menekül, ahol már lecsengett a szezon és a helyi szállodában csak néhány idősebb ember lakik. Az egyik 'bennlakó' hölgy ajánlja figyelmébe a városka helyi 'boszorkányát', aki segíthetne a kopaszságán. Agatha végül meglátogatja és vesz is tőle hajszeszt, és egy szerelmi bájitalt is biztos, ami biztos :)
Ebben a könyvben igen rájár a rúg Aggiere - először valaki szétszabdalja a szeretett bundáját, majd meghal a boszorkány és a gyanú persze rá terelődik...többször is.

Jó volt, hogy új helyszínen játszódott ez a rész, igaz eléggé hajaz a ciprusi kalandra: idősebb társaság, akik egyre furábbak, vajon köztük van a gyilkos?
Agatha szerelmi élete is felpezsdül egy kicsit, de persze megint elbaltázza az esélyeit...nem is értem mit szeretek benne, mert olyan kis buta sokszor és a büszkesége miatt állandóan bajba keveri magát :D
"– Még mindig scrabble-t játszanak – ámult el Agatha. – Embereket gyilkolnak meg, emberek zuhannak ki az ablakon, és ők még mindig scrabble-t játszanak!"
forrás
A helyszín tetszett, még mindig ez adja a vonzerejét a sorozatnak :) A nyomozás most kicsit háttérbe kerül, Agatha próbálta végre jól érezni magát, ismerkedett-barátkozott új emberekkel.
James Lacey és Sir Charles is felbukkant rövid időre a történetben, és megint jól megkutyulták Aggie életét.. :D

4/5

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: Agatha Raisin and the Witch of Wyckhadden
Sorozat: Agatha Raisin 9.
Oldalszám: 302
Ár: 3500 Ft
Borító: 4/5

Fülszöveg:
"Agatha mostanában rájár a szerelmi bájitalra… Egy korábbi nyomozása alkalmával az elvetemült gyilkos rosszindulatú machinációinak köszönhetően foltokban kopaszodó Agatha a tengerparti Wyckhaddenben keres menedéket, amíg visszanöveszti a fürtjeit. A helyi boszorkánytól vásárolt hajszesznek köszönhetően a tincsei ismét lobogni kezdenek, csakhogy a boszorkányt váratlanul agyonütik. Agatha elegánsan kopottas szállodájának különös idős vendégei eleinte ártalmatlannak tűnnek, de amint Agatha mélyebbre ás, olyan titkokat fedez fel, amiket jobb lenne elfeledni, és olyan erős indítékok nyomára bukkan, amelyek valakit bosszúra sarkallhatnak. Jimmy Jessop rendőrfelügyelő a szerelmével üldözi, miközben a gyilkost keresve Agatha egyre ingoványosabb területekre téved, s végül tanácstalanságában kénytelen lesz maga is varázslathoz folyamodni…"

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.