Friss könyvek - Következő hónapokban

Eléggé megkésve jelentkezem ezzel a bejegyzéssel, de hiába nézegettem át többször a júliusi megjelenéseket, nem volt sok olyan könyv, ami megfogott volna - az ulpius limonádé könyveiről meg nem akartam írni, kapnak azok így is elég reklámot :) Szóval most egy kicsit nagyobb időszakot fogok át, és igyekszem különleges könyveket összegyűjteni - ősszel pedig biztos tódulnak az infók az újabb könyvekről, akkor visszatérek a havi lebontáshoz :)

Jennifer Egan - Az elszúrt idő nyomában
Megjelenik: 2013. július 31., 3490 Ft, Libri Kiadó
"A szokásos figurák mellett sétálunk el: a lepattant fazon a török kalapjában ma is ugyanúgy próbálja becsalogatni a népet a Casbah-ba, mint mindig, és a Condor és a Big Al's előtt is ott lebzselnek rendesen a kurvák meg a sztriptíztáncosok. Punkok jönnek szembe és röhögve rázzák az arcunkba az ismeretlen drogokkal teli, apró zacskóikat. A forgalom meg csak hömpölyög végig a Broadwayn, az emberek dudálnak és ránk integetnek a kocsiból, mintha egyetlen, óriási buli lenne az egész város." Beszívott éjszakák és átbulizott nappalok, fülledt rockkoncertek és hűvös produceri irodák, féktelen ifjúság és pusztító felnőttkor. Jennifer Egan hamisítatlan rock'n'roll-regénye teljes keresztmetszetét adja az amerikai zeneőrület három generációjának, a 80-as évek punkzenekaraitól kezdve a 90-es évek zeneiparán át a nem is olyan távoli jövőig, ahol a rajongás a legnagyobb árucikk, és a csecsemők töltik le a legtöbb zenét a netről. Hősei egytől egyig a nagy amerikai álmot kergetik: Bennie, a digitális tisztaságmánia gumipopjából kiábrándult zenei producer; a kleptomániájával küzdő Sasha; Lou, a tizenéves lányokat csábítgató, majd csúfos véget érő médiamogul; Scotty, az öregkorára rockikonná váló expunk gitáros; La Doll, a diktátoroknak dolgozó, bukott PR-zseni és Kitty Jackson, a 19 éves filmsztár és szexszimbólum is - ki több, ki kevesebb sikerrel. Ám az idő múlása és az elkerülhetetlenül bekövetkező felnőttkor végül mindannyiukat eléri, s csak egyetlen dolog marad, ami örök és állandó: a zene iránti végtelen szenvedélyük. Jennifer Egan metszően okos, fergeteges humorú és felkavaróan érzelmes könyve olvasók millióit hódította már meg Amerikában. 2011-ben megkapta a Pulitzer-díjat, és azóta több mint 30 nyelvre lefordították."
A borító fogott meg először, a sok erotikus-butus könyv után végre valami más! A fülszöveg alapján elég merész könyv lesz, és az már csak apróság, hogy a libri linkjében a cím elkúrt idő lett, de az elolvasására fordított idő nem az lesz :D

Cecelia Ahern - Életed regénye
Megjelenik: 2013. augusztus 26., 3490 Ft, Athenaeum Kiadó
"A szerző legújabb világsikere. Kitty Logan újságírónő karrierjét egy csúnya botrány kettétöri, ráadásul akihez segítségért fordulhatna a nehéz időkben, legjobb barátnője és mentora akkor tudja meg, hogy halálos beteg. Constance utolsó kívánsága, hogy Kitty írja meg helyette élete regényét, amire már nem maradt ideje. Az egyetlen sorvezető, amit Constance hátrahagy, egy 100 nevet tartalmazó lista, semmi több. Kik ezek az emberek? Valóban léteznek vagy csak a fantázia szülöttei? Milyen kapcsolatban állnak egymással, és mi lehetett a sztori, amit Constance hétpecsétes titokként őrzött? Kitty mindent feladva elindul, hogy beteljesítse barátnője végakaratát, és a rejtélyekkel teli, fordulatokban gazdag nyomozás során nem csak annak a száz embernek a meglepő és torokszorító történetét érti meg, akik a listán szerepelnek, de a nem mindennapi küldetés a saját életében is megannyi pozitív változást hoz. "
Az írónőtől még csak az U.i. Szeretlek-et olvastam, (most ezt is újra kiadják, hasonló új borítóval, remélem kevésbé monstrum lesz a kiadás), könnyed kikapcsolódásnak ígérkezik ez a könyve is.

Timur Vermes - Nézd ki van itt
Megjelenik: 2013. szeptember 9., 3990 Ft, Libri Kiadó
"2011. nyara. Berlin közepén egy üres telken, katonai egyenruhában egy ötvenhat esztendős férfi ébredezik: Adolf Hitler. Amit talál: béke, demokrácia, rengeteg külföldi és egy női kancellár... Ebben az új világban a tőle elvárható fanatikus hittel új karrierbe kezd a televízióban. Timur Vermes káprázatos szatírájának Hitlere nemcsak végtelenül komikus figura, de ijesztően valóságos is. Meghűl az ereinkben a vér, hogy milyen könnyen megtalálja a helyét egy cinikus, gátlástalan világban, ahol a demokrácia hosszú évtizedei után a demagógia, a nézettségi adatok és a like-gombok nyomogatása vezérli a közéleti cselekvést. A könyv a megjelenése óta töretlen sikert arat Németországban, olvasók százezreit bűvölte el, és a világon szinte mindenütt az idei év egyik legjobban várt megjelenéseként beszélnek róla."
Na végre egy nem mindennapi történet - a minimalista borító remek, és ha történet is hasonlóan frappáns és szórakoztató akkor nincs más kívánságom! Kíváncsi vagyok, hogyan tudta az író feldolgozni ezt az ijesztő figurát, és mit hozott ki a történetből.


Dan Brown - Inferno
Megjelenik: 2013. szeptember 13., 3990 Ft, Gabo Kiadó
""Keressetek és találtok." Ez a bibliai idézet visszhangzik Robert Langdon, a Harvard jeles szimbólumkutatója fejében, amikor felébred egy kórházi ágyon, és nem tudja, hol van és hogy került oda. Arra a morbid tárgyra sincs magyarázata, amelyet a holmija közt eldugva találtak. Langdon az életéért menekül egy őrült hajsza során Firenzén át, egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks társaságában. Csak úgy szökhetnek meg ismeretlen üldözőik elől, hogy Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről. Egyedül Dante sötét, monumentális remekének, a Pokolnak néhány sora vezérli őket, amelynek segítségével megfejthetik a reneszánsz legünnepeltebb műveinek - szobroknak, festményeknek és épületeknek - mélyén rejlő kódokat, hogy eljussanak egy kirakós játék megoldásához, melynek révén talán elháríthatják a világot fenyegető félelmetes veszélyt... A történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusa, a Pokol ihletésére született, és díszletei között játszódó mű Dan Brown eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye; lélegzetelállító versenyfutás az idővel, amely már az első oldalon rabul ejti az olvasót, és el sem ereszti a befejezésig."
Március elején olvastam, hogy Robert Langdon professzor kalandjai folytatódnak, nagy kedvencem már régóta a sorozat - igaz elég sok idő telt el az első rész olvasása óta :)

Audrey Niffenegger - Varjúkisasszony
Megjelenik: 2013. október 21., 4490 Ft, Athenaeum Kiadó
"Szellemes, fanyar humorú, gótikus stílusú, gyönyörűen illusztrált felnőtt mese egy lányról, aki a varjú és a postás szerelméből fogant, és akinek idővel szűkös lesz az emberi test, ezért szárnyakat szeretne. Képeskönyv a kirekesztettségről, a szabadság utáni örök vágyról, a határtalan szerelemről és a szeretet erejéről, mindez Az időutazó felesége írónőjétől."
Jobban örülnék, ha az írónőtől egy újabb regényt olvashatnék, de biztos szép lesz ez a könyv is, bár az árától kicsit megijedtem...

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.