Erich Kästner - Az eltűnt miniatűr

A munka miatt megint kevesebb időm jut hét közben olvasni, ezért újra rákaptam a hangoskönyvekre, mert ezt tudtam buszon is, meg persze elalvás előtt hallgatni :)

Erich Kästner neve nem volt ismeretlen előttem, de a leghíresebb regényei közül csak A repülő osztályt olvastam. Most pótoltam kicsit a 'lemaradásom'.

Az eltűnt miniatűr is az ifjúsági történetei közé tartozik: a történet egy miniatűr, egy rablóbanda, egy idős hentesmester és egy fiatal lány körül forog. Külz papa, a berlini hentesmester fogta magát és elszökött népes családja elől, és Koppenhágában kötött ki, itt ismerkedik meg a csinos Irene Trauriggal, aki a segítségét kéri.
Egy értékes festményt, a Boleyn Annát ábrázoló miniatűrt kell eljuttatnia Berlinbe a főnökéhez  ám a lány megérzi, hogy egy rablóbanda fenekedik a festményre. Furcsa páros vonattal indul útra, ám mire a célhoz érnének még jó néhány kalandban lesz részük. A macska-egér harcban hol itt, hol ott bukkan fel a festmény...

Szórakoztató és humoros volt a történet, bár néhol már untam az együgyűségét, de a fiatalabb korosztálynak jó kis olvasmány lehet. A karaktereket szerethetők, érdekes a történet, bár könnyen kitalálható.

4/5

(Eredeti cím: Die verschwundene Miniatur)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.