Carolyn Keene - Nancy Drew esetei - A régi csipke titka

március 05, 2013
A könyvet még januárban szereztem be rukkoláról, és a tvben láttam először Nancy Drewt a tininyomozót (A hollywoodi rejtély). A könyv magyar kiadása egyidős velem, de sajnos nem került a kezembe tizenévesként, pedig imádtam volna :) Most már jót mosolyogtam rajta, élveztem a naiv kis történetet, de a helyszín így is magával ragadott (főleg miután beütöttem googleba Bruges nevét).

A régi csipke titka nem az első Nancy Drew történet, de nem igényelt nagy szellemi erőfeszítést a könyv szereplőknek megismerése, a filmből pedig már tudtam milyen lány is ez a Nancy :)
Az amatőr nyomozó két barátnőjével Belgiumba utazik egy ismerősükhöz, hogy felgöngyölítsenek egy ügyet. Az indulás előtt Nancy még otthon, egy krimi pályázatra küldi el a kéziratát, ami több gyanús alakot is vonz... A három lány utazásának célpontja a gyönyörű Brügge, ahol több kalandban van részük mire rájönnek a múltbeli csipke kézelő, egy kereszt és a rejtélyes ház titkaira...

Élveztem a történetet, jó kikapcsolódást nyújtott egy délutánra, a múltbeli szál is jó volt - szívesen olvastam volna ezt egy hosszabb, 'komoly' regény formájában is. Bátran ajánlom a könyvmoly kislányoknak, akár 8-9 éves kortól :)

5/5

Kiadó: Rege
Kiadás éve: 1989
Eredeti cím: The secret of the old lace
Sorozat: Nancy Drew esetei
Oldalszám: 171
Ár: rukkolán több példány, antikvár
Borító: 3/5

wikiről:
Nancy Drew karakterét Edward Stratemeyer alkotta meg, 1930-ban. Az évek során szellemírók írták meg a sorozat könyveit, Carolyn Keene álnéven. Az évek alatt a karakter sokat változott az ízlésnek megfelelően. Az 1980-as évekbeli Nancy profibb és szerelemi élete is helyet kapott a nyomozások mellett. Ezek a Nancy Drew esetei (The N.D. Files) címmel jelentek meg. (Hazánkban is ezekből adtak ki négy részt: A szemfényvesztők, Az év arca, Kockázat bérelhető) 2004-től megújult a sorozat, Nancyt modernizálták - hibrid autóval jár, mobilt használt, realistább a történet. Ez a Girl Detective néven fut tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.