Candace Bushnell - Carrie naplója

Régi kedvenc sorozatom volt a Szex és New York, ezért kíváncsian vártam az előzménysorozatot is, A Carrie naplóját. A sorozat már jó néhány hete fut amerikában (márc.8-től már a Viasat3-on is láthatjuk), és belopta magát a szívembe, ezért is vettem kézbe a könyvet is. (Ajánlom ezt a magyar rajongói oldalt ha kíváncsiak vagytok rá ;))

Carrie utolsó évét kezdi a Castlebury gimiben, a felvételiken és az érettségin kívül, a pasiügyek is megnehezítik az életét. Új diák érkezik ráadásul a suliba: Sebastian Kydd, akibe Carrie már 13 évesen belezúgott...
A sorozattal szemben Carrie belevalóbb csaj - dohányzik, iszik és a szex terén is kicsit tapasztaltabb.
"Mit gondoltam magamban? Miért haragítottam magamra az iskola legmenőbb lányát egy pasi miatt? Azért, mert lehetőségem volt rá. És kihasználtam a lehetőséget. Nem tudtam türtőztetni magam. Ebből is látszik, hogy nem túl logikus gondolkodású, és talán nem túl kedves nőszemély vagyok."
 Három lány barátnője van: Lali (fogalmam sincs hogyan ejtik, következetesen lelaliztam magamban :D), Maggie, és Egér (A sorozatban Lali és Maggie figuráját egybegyúrták.) Megismerjük ebben a könyvben honnan indult Carrie B. - a kamaszkori élményeit, a vágyait, a csalódásait és legjobb barátait.
"– Így hívják? – kérdem tétován. – A város? Nem New York vagy Manhattan? – Igen – feleli röpke nevetéssel. – Tudom, hogy arrogánsnak hangzik. Mintha New York lenne a világ egyetlen városa. De a New York-iak egy kicsit arrogánsak. És tényleg úgy gondolják, hogy Manhattan a világegyetem középpontja. A New York-iak többsége el sem tudná képzelni, hogy máshol éljen." 
Van jó néhány hiányossága a könyvnek: pl. elég egyszerű a szövege, kevés a leírás és néhány szereplőről alig derül ki valami (pl.: Georgeot férfinak írja az első találkozáskor, később kiderül, hogy egyetemista, de mégis hány éves? hogy néz ki?. A másik dolog, Carrienek van még egy húga Dorriton kívül, de róla se derül ki több azon kívül, hogy van...).
Ami szintén idegesített Carrie együgyűsége az írás terén - attól kislány ha írsz pár eszement novellát, ami mesének elmegy, nem vagy író!!

Összességében pár órás kikapcsolódásnak jó volt, de maradok a sorozatnál :) Tipikus tiniregény, szerelmekkel - álszent kapcsolatokkal, és persze igaz barátokkal. (Sebastiant meg jó rendesen felpofoztam volna, hogy játsszon tisztességesen :D)

3/5

Kiadó: GABO Kiadó
Kiadás éve: 2010
Eredeti cím: The Carrie Diaries
Oldalszám: 356
Ár: 2990 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"A Szex és New York előtt Carrie Bradshaw kisvárosi lány volt, aki pontosan tudta, hogy nagyra vágyik, de előbb valahogy túl kellett élnie a gimnázium utolsó évét, sikeresen lavírozva a buktatók közt. Carrie és középiskolai barátai egy bizonyos pontig elválaszthatatlanok voltak. A bizonyos pont Sebastian Kydd megjelenése volt, melynek folyományaként egy barátnő árulása felnyitotta Carrie szemét, aki így kénytelen volt egész addigi életét átértékelni. A Carrie naplója felejthetetlen karaktereket vonultat fel, miközben bepillantást enged egy kamaszlány magáról és a világról való gondolataiba. Megismerjük Carrie családi hátterét, azt, hogy miként találta meg írói hangját, és igen szemléletes képet kapunk arról, milyen benyomást tettek rá korai kapcsolatai és barátságai. Merész és maró humorral megélt kalandokból tudjuk meg, hogyan jutott el Carrie szeretett városába, New Yorkba, ahol végre elkezdődött igazi élete."

2 megjegyzés:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.