M.C.Beaton - Agatha Raisin és a vizes viszály

Agatha ciprusi kiruccanása után ugyanúgy folytatódik a történet, ahogy eddig megszokhattuk - a cotswoldi faluk kapnak főszerepet: újra gyilkosság történik a közelben, Agatha és James (immár külön utakon) nyomozásba fog. Agatha pr-os munkát is kap, és újra elkerül Roy Silver is :)

Jobban tetszett, hogy visszatért minden az eddigi kerékvágásba, meglepő módon a humor is visszatért (hála Roynak) :D Igaz Agatha szerelmi élete még mindig válságban van, de újabb könnyed kapcsolatba bonyolódik, ami jót tehetne az önbizalmának...

A krimi középpontjában az ancombe-i forrás áll, amit egy új palackozó vállat szeretne hasznosítani. Ám egyik éjjel a falu tanácsának elnökét találják holtan a vízben... Megindul a gyanakodás, kinek lehetett oka eltenni az öreget láb alól. Agathát ráadásul felkérik, hogy kezelje a cég pr feladatait, emellett persze nyomozásba is fog.
"– Bámulatos, hogy Mrs. Raisin milyen sűrűn bukkan hul ákra. – Mrs. Darry madárkásan kortyintott az italából. – Notóriusan. Az utóbbi időben bizonyára túl nagynak ítélte a csendet. Agatha képe lángvörös lett a méregtől. – Arra céloz, hogy emberekre vadászom, mert be akarok kerülni a lapokba? Mrs. Darry harsányan felnevetett. – Én csak tréfáltam. – Akkor dugja a tréfáját abba a ványadt valagába! – tajtékzott Agatha, ahogy hirtelen letaglózta a tetem felfedezéséből fakadó sokk. Szeme könnybe lábadt."
A történet ismét kellemesen elszórakoztatott, bár már kezdem unni James és Agatha kapcsolatát... az utolsó mondat...jaaajjjjj :D A sorozat továbbra is a kedvencem, a gyengeségei, és a sok ismétlés ellenére (pl.: szinte mindig A. találja meg a hullákat, mindig jön Mrs. Bloxby éjszakára, hogy A. ne boruljon ki, stb).

4/5

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2012
Eredeti cím: Agatha Raisin and the wellspring of death
Sorozat: Agatha Raisin 7.
Oldalszám: 268
Ár: 3500 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Az Agatha falujával szomszédos Ancombe a vidéki nyugalom iskolapéldája, de mikor feltűnik a színen az új palackozó vállalat, hogy kiaknázza a falucska forrásvizét, heves indulatok ébrednek a helyiekben, és a községtanács is két kibékíthetetlen pártra szakad. Agatha a vállalat megbízásából PR-feladatokat lát el, s a véletlen úgy hozza, hogy egy baljós éjszaka éppen ő találja holtan a községtanács elnökét a forrásnál, Ancombe nevezetes koponyás szökőkútjában, és máris útjára indul a pletyka. Lehet, hogy az egyik tanácstag takarította el az elnököt az útból, mielőtt még az pontot tehetett volna a vitájuk végére? És a gyilkos másodszor is lecsap! A bűnügy megoldása ismételten Agathára hárul, aki még mindig szerelmi bánatából lábadozik."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.