Friss könyvek - Január

Az év eleji időszak elég pangó lesz, hiszen a kiadók a nagy őszi-karácsonyi időszakra készültek. Ám kitartóan figyelem az előrendelhető listákat, így olyan könyvekre is rábukkanok, amiket észre se vennék. :)

Sarah Winman - Amikor isten nyúl volt
Megjelenik: 2013. január 7, 2900 Ft, General Press 
"1968. Az év, amikor Párizs népe az utcára vonul. Az év, amikor Martin Luther King életét veszti egy álomért. Az év, amikor Elly Portman világra jön. A kis Elly életét azok formálják, akik a legközelebb állnak hozzá: szerető, de elképesztően figyelmetlen szülei; a legjobb barátja, aki már tiszta felnőtt; egy öregedő piperkőc, aki imád szteppelni; és természetesen egy nyúl, akinek már a neve is tükrözi különleges és mindenható képességeit: isten. Csak így, kis i-vel. Elly gyermekkora egyszerre különleges és hétköznapi, de egyetlen ember támaszként végig mellette áll: a bátyja, Joe. Húsz év elteltével a két testvér már felnőtt, mindkettő a maga életét éli, de a köztük lévő kapocs ugyanolyan erős, megkérdőjelezhetetlen és eltéphetetlen. Legalábbis annak tűnik, amíg egy világméretű katasztrófa tragédiával nem fenyegeti ezt a köteléket... Sarah Winman bemutatkozó könyve Cornwall tengerpartjától a New York-i felhőkarcolókig repít minket egy olyan történettel, amely a gyermekkorról, a különcségről, a szerelem sötét oldaláról, a családi kötelékek erejéről, veszteségekről - egyszóval az életről szól. De különösképpen a szeretet ezer arcáról."
A visszafogott, de ízléses borító és a furcsa cím egyből megfogott. Goodreadsen is 4 pontot kapott, nem lehet rossz :) A szerző tv-sorozatokban tűnt fel, és ez az első regénye.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.