Könyves-filmes - Karácsonyi ének

Charles Dickens - Karácsonyi ének c. kisregénye talán az egyik legnépszerűbb karácsonyi történet. Nem csoda, hogy rengeteg filmes-rajzfilmes feldolgozása is született. Ezekből gyűjtöttem össze néhányat a karácsonyi ráhangolódás kedvéért.

Filmek


Karácsonyi ének


- 1999, főszerepben Patrick Stewart (X-men-Xavier professzora)
- 2009, Jim Carrey a főszerepben, animációs film



A gyerekekre is gondoltak

Muppeték karácsonyi éneke (1992)
"A Muppet show teljes gárdája, Breki béka, Miss Röfi, Gonzó a patkány és a többiek mind-mind Dickens örökzöld karácsonyi történetét elevenítik meg ebben a szokatlan Muppet show-ban. Ráadásként a főszerepet a világhírű brit színész, Michael Caine játsza."

Hupikék Törpikék: Karácsonyi ének (2011)
Youtube a barátunk ;) 22 perces rövidfilm









Mickey egér: Karácsonyi ének (1983)

"Mickey, Donald és a többi régi, kedves ismerős újrajátssza Dickens örökzöld ünnepi történetét. Ebenezer Scrooge-ot elvakítja saját kapzsisága és zsugorisága: képtelen megérteni, hogy a karácsony az önzetlen szeretet ideje. Néhány bölcs kísértet azonban segít neki, hogy rátaláljon a helyes útra, megjavuljon és megszeresse a karácsonyt meg mindaz, ami vele érkezik"




Én még csak a Jim Carreyset láttam, és hangoskönyvben hallgatom a könyvet. Nektek melyik a kedvenc karácsonyi filmetek? (Nekem - Igazából szerelem, Télapu 1, The holiday.)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.