Karácsonyi olvasnivalók

december 18, 2012
A'Keep Calm...' magyar változata :D
Már jó néhány hete (kb november utolsó egy-két hete óta :D) várom a karácsonyt, karácsonyi filmeket nézek (most éppen a frissen megtalált Mikulás és a varázsdobot), ajándékokat vásárolok, csomagolok. Persze az ünnepi témájú könyvek sem maradhatnak ki a ráhangolódásból :)


Richard Paul Evans - Hol lehet Noel? könyve volt az ilyen első, amit idén olvastam. Azóta megjelent a szerzőnek egy újabb karácsonyi története - A karácsonyi doboz, tavaly pedig a Kegyelem.

Charles Dickens - Karácsonyi énekét sem kell bemutatni, vasárnap erről is írtam egy kis filmajánlót. Aki már unja az olvasást, tegyen egy próbát a hangoskönyvvel - nagyon hangulatos, ahogy Bodrogi Gyula felolvassa és karácsonyi dalbetétek színesítik a felolvasást.
Tim Burton - Karácsonyi lidércnyomás is egy kultuszfilm, ami megjelent képeskönyvként is a kisebbeknek.  filmre néhány éve találtam rá, azóta is rajongok TB filmjeiért.

A magyar írókat se hagyjuk ki, Fekete Istvánnak több ilyen könyvét megtaláltam, sajnos még egyiket sem olvastam, majd jövőre! :) A Karácsony éjjel és a Régi karácsony novellagyűjtemények (különböző kiadónál jelentek meg, ezért vannak átfedések).

Karácsony a havason - erdélyi írók, költők műveit tartalmazza.

Karácsonyi ajándék - magyar írók novellagyűjteménye.

Karácsony ideje - szintén magyar novellák találhatók benne, ez egy friss idei kiadás.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.