Parade's End könyvben?

október 28, 2012
 Nemrég futott a BBC-n és a HBO-n a Parade's End ('Az utolsó angol úriember') c. minisorozat, ami az angol író, Ford Madox Ford regényének megfilmesítése.
A sorozat főszereplőjét a Sherlock sorozatból ismert Benedict Cumberbatch játssza, ezért is figyeltem fel elsősorban a sorozatra :)
A regény (és a sorozat) Angliában játszódik, a 20. század elején, egy szerelmi háromszög történetét dolgozza fel az első világháború idején. Mr Tietjens (Benedict Cumberbatch) olyan hagyományos értékeket képvisel, amik kezdenek kihalni a világából - feleségül veszi Sylviát, annak ellenére, hogy a nő már terhes, és folyton megcsalja. Nem szereti már az asszonyt, de az ő hagyományai nem engedik meg a válást. Közben megismerkedik egy fiatal szüfrazsettel, Valentine Wannoppal, akihez esze, és bátorsága miatt vonzódik. De az elvei útját állják, hogy boldog legyen...

A sorozatot Sir Tom Stoppard és Susanna White rendező vitte képernyőre, a történet kissé töredékes, nehezen érthető eleinte (de ez nem is csoda, 4 kötetes regényről van szó), de a végére egy csodálatos történet bontakozik ki. A látványvilág gyönyörű - a tájak, a belső terek és a szereplők ruháit külön csodáltam.

Amiért írok a sorozatról (amellett, hogy nagy szeretettel ajánljam nektek!), az hogy buzdítsalak benneteket, hogy csatlakozzatok molyon ehhez az eseményhez (Kopogtassunk együtt a kiadók ajtaján a Parade's Endért!), hiszen minél többen vagyunk annál nagyobb a lehetőség, hogy valamelyik magyar kiadó megjelenteti ezt a regényt! Az írótól csak A jó katona jelent meg magyarul az Európa Kiadónál, erről már írtam is bejegyzést. Eddig az Európa, a Lazi, Könyvmolyképző, K.u.K. Kiadó válaszolt az emailjeinkre, a válasz az volt, hogy meglátják vagy utánanéznek. A többi megkeresett kiadó még nem válaszolt.

Egyszóval, ha szeretnétek könyv alakban olvasni ezt a regényt csatlakozzatok molyon, beszélgessünk, vagy írjatok Ti is a kiadóknak, hadd lássák mekkora az érdeklődés ;)

Üstökös videója:
Ajánló:
Ismertető a sorozatjunkien
Az IMDB-n

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.