A könyveken túl

október 05, 2012

...avagy mit olvasok a könyveken kívül. Ez a bejegyzés egy kis kedvcsináló lesz különféle magazinokhoz, amiket olvasok. Van amelyikre elő is fizetek, van amelyik csak néha kerül a kezembe, de már egy ideje terveztem, hogy megmutatom milyen periodikákat* olvasok. (*bizonyos időközönként megjelenő újság <- könyvtár szak hatása, hogy ilyeneket tudok :D)

Amire a legrégebben előfizetek a National Geographic. Azt hiszem ezt a magazin nem kell senkinek bemutatni. Akár a tévécsatornát nézi valaki, akár a társaság könyvei kerülnek a kezébe - nem nyúlhat mellé. A környezetvédelmi érdeklődésemen túl a gyönyörű fotók miatt is szeretem ezt a lapot. 

Múlt heti életkép :)
A női magazinokkal való ismerkedésemet a Nők Lapjával kezdtem, ezt anyukámtól kobzom el rendszeresen, ezen kívül a NL Évszakokat és az Évát is szeretem. Igaz ez kicsit idősebb korosztálynak szól, de legalább tudom már mit fogok olvasni anyukaként :)

Az Elle-re elő is fizetek, a történetünk úgy kezdődött, hogy tavaly nyerem egy fél éves előfizetést és annyira megtetszett, hogy augusztustól meg is hosszabítottam :) Próbálkoztam már a Joy-jal, Glamourral, Cosmopolitannel, de mindegyik túl felszínesnek tartom. Van bennünk néhány cikkecske, az újság háromnegyedét viszont a hirdetések és a ruhák-kiegészítők fotói teszik ki. Persze ilyen is kell, de évi egy-két számnál többet nem veszek belőlük, és akkor is mindig megbánom. Az Elle ezzel szemben tartalmas, több oldalas érdekes, aktuális témákról szóló cikkek vannak, olyanokról amiket szívesen kibeszélek akár a párommal is. A másik ilyen női magazin amivel még próbálkozom a Maxima, ezt is egy fokkal értelmesebbnek tartom a fent felsoroltaktól, de még mindig az Elle viszi a prímet.

Ezeken kívül tavaly megismertem a HVG Extra Jövő nevű különszámát, aminek most jelent meg a második része (Jövő 2.0) [rajtuk kívül még megjelent pszichológia, business stb témákban is ilyen különszám], mindkettő nagyon igényes, szakértők által írt cikkeket tartalmaz a jövő fejlesztéseiről és a jelenlegi helyzetről. Számítástechnika, internet, technikai fejlesztések - mind élvezhető és érthető formában. A cikkek témáján kívül megfogott az igényes grafikai megoldás, illusztrációk - jó ránézni az egészre :)

Ti miket olvastok? Bloggertársaim megírhatnátok Ti is blogbejegyzés formájában! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.