Top 5 - Augusztus

augusztus 27, 2012
Olyan gyorsan elment a nyár, és annyi jó könyvet olvastam - ebben bejegyzésben összegyűjtöm azt az 5 könyvet, amik a legjobban tetszettek. Nehéz dolgom van, mert júniusban szinte csak olyan könyvet olvastam, amit 5 pontosra értékeltem! Ezért azokat emelem most ki, amik nem annyira ismertek-agyonreklámozottak. (A könyvekről bővebben a címekre kattintva olvashattok ;))

George Mann - Mechanikus London
Egy steampunk nyomozós regény, ami a Newbury és Hobbos nyomoz trilógia első része. A 20. század eleji Londonban járunk, ahol új technikai felfedezések és egy különös járvány tarja izgalomban a lakosságot. Mr Newbury és Miss Hobbes nyomozópárosa igyekszik kideríteni ki áll a lezuhant léghajók és megvadult robotok mögött.

Kőrösi Zoltán - Milyen egy női mell? - Hazánk szíve
A 19. századtól induló családregényben több szereplő sorsát követhetjük nyomon - de nincs új a nap alatt több mondat, esemény visszatér. A családok sorsa összefonódik, barátság, szerelem, háborúk sörpörnek át rajtuk, de tovább élnek és emlékeznek. Nagyon szép, tragikus és ízig-vérig magyar történet.

Elizabeth Gaskell - Cranford, Egy orvos vallomásai
Először a sorozat lett nagy kedvencem, utána a könyv is belopta magát a szívembe. A 18. századi angol történet, tele van humorral, szeretettel és egy-két szomorú eseménnyel is. Magával ragadó és bájos történet mind a kettő :)

Daniel Keyes - Virágot Algernonnak
Egy amerikai klasszikus a 20.századból. A főszereplője egy szellemileg visszamaradott férfi, Charlie Gordon, aki kitartó és egész életében okos akar lenni. Egy műtét során megadják neki ezt a lehetőséget, sőt az intelligenciája túlszárnyalja a normálist, lángész válik belőle. A könyvben ezt a szellemi fellendülést és végül a leépülést követhetjük nyomon, elég szívszorító történet. Én hangoskönyvként hallgattam, talán jobb is volt mintha olvastam volna.

Charles Dickens - Ódon ritkaságok boltja
Dickens év van, már csak ezért is érdemes elolvasni ezt a könyvet. Másrészt, aki nem olvasott Dickenst azt elijesztheti a könyv mérete, de ha elkezdi, akkor hamar elnyeli a történet és már fel se tűnik, hogy több mint 600 oldalas :) A regényben a tiszta szívű Nell sorsáról olvashatunk, aki egyedül él szenvedélybeteg nagyapjával és a kislány mindent megtesz, hogy javítson a sorsukon. Eközben Londonban gonosz, és vicces szereplők próbálnak a nyomokra bukkanni - persze a barátaik sem tétlenek...

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.