Sir Arthur Conan Doyle - A négyek jele

Ez a második Sherlock Holmes regény, az első A bíborvörös dolgozószoba, amit - micsoda véletlen! - pont egy hónapja olvastam el és írtam róla :D Már a polcomon vár az utolsó regény is, A félelem völgye, hogy teljes legyen a kép (és mellesleg a kihívást is teljesítsem :))

A regény elején Sherlock szörnyen unatkozik ezért naponta háromszor kokain vagy morfium adaggal dobja fel a hangulatát - Watson doktor ezt érthető szörnyülködéssel figyeli. Szerencsére újabb ügy van a láthatáron, egy fiatal, vonzó hölgy, Mary Morstan kéri a különc nyomozó segítségét. Apja már 10 éve eltűnt, de évek óta születésnapjára értékes gyöngyöket küld neki egy ismeretlen - ám abban az évben egy levelet kap, amiben arra kéri valaki Morstan kisasszonyt, hogy találkozzon vele, két barátja elkísérheti. Ezért Watson és Holmes elkíséri erre a titokzatos útra Maryt, ami fényt deríthet az apja eltűnésére és a névtelen ajándékokra.
Az ügyre jobban bonyolódik, Indiai kincsek, fegyencek, árulások jelennek meg és egy izgalmas hajós üldözésről is olvashatunk :)

Nekem ez a regény sokkal jobban tetszett az előzőnél, még jobban megismerhetjük belőle Sherlock szokásait - az unaloműzéseit, a tanulmányait; a történet is izgalmas volt - már az elején megoldotta Sherlock az ügy egy részét, majd egy pangó időszak után újra belevetette magát és ismét remekül kikövetkeztetett mindent. Érdekes volt az 'egzotikus', indiai szál a szipolylázadással és a kincsekkel, az árulással.
Watson doktoron meglepődtem - hát ilyen könnyen szerelmes lesz? :)

5/5 


Kiadó: Szukits Könyvkiadó
Kiadás éve: 1993
Eredeti cím: The sign of four
Alternatív cím: A dilettáns detektív/Az agra kincse
Oldalszám: 132
Borító: 2/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.