Alan Glynn - Csúcshatás

július 19, 2011
Ezt a könyvet már keresgéltem egy ideje a könyvtárban, a filmváltozat keltette fel a figyelmemet korábban, ezután biztos, hogy megnézem. :)

"1 óra egy könyv, 1 nap egy új nyelv, 1 hét, hogy az egész világ felfigyeljen rád!
Képzelj el egy szert, amitől minden intellektuális képességed megsokszorozódik. Egy szert, melynek egyetlen pirulájától megállás nélkül pörög az agyad és csúcsra járathatod a kreativitásod. Egy szert, aminek a segítségével 1 óra alatt kiolvasol egy könyvet, 1 nap alatt megtanulsz egy új nyelvet és 1 hét alatt az üzleti világ ura leszel. Egy szert, aminek hatására mindenki issza a szavaid, mindent és mindenkit megkaphatsz. Végre teljes egészében megmutatod, ami benned van. A jövő gyógyszere? Már ma kipróbálnád, igaz?
Alan Glynn Csúcshatás című high-concept thrillere egy olyan világba visz el, ahol a ma még csak kézen-közön emlegetett dizájner drogok minősítik az embereket, és ahol az események könnyen kicsúsznak az irányításunk alól. A film 2011-es bemutatójával egy időben 12 országban adják ki a könyvet, köztük a magyar kiadást."

Eddie Spinola egy átlagos fickó, aki egy másodrangú kiadónál dolgozik, épp egy könyvön dolgozgat, amikor találkozik exsógorával Vernon Ganttal, az egykori dílerrel. Hamar kiderül, hogy Vernon nem kezdett új szakmába, csak a termék lett más - egy új "designer-drog", a titokzatos MDT-48, ami "kihozza belőled a maximumot." Eddie is kap egy mintadarabot, aminek hatására határtalan buzgóságra tesz szert - kitakarítja a lakását, és nekilát a könyvének is. Hamar rájön, hogy szüksége van még többre ebből a csodaszerből - amikor ellátogat Vernonhoz, hogy kapjon még pár óra leforgása alatt szert tesz csaknem félezer tablettára. Innentől nincs megállás, kitanulja a tőzsdézést, és végül egy nagyon fontos munkát kap Carl Van Loon-nál.
De persze nem lehet ilyen egyszerűen ekkora sikert elérni ... fokozatosan megjelennek az MDT mellékhatásai: tudatkiesés, pánikroham, migrén ... és egyszer el fognak fogyni a tabletták...

A könyv nagyon izgalmas, tetszett a stílusa - nagyon részletes volt. Betekinthettem a tőzsde, a világpolitika összefüggéseibe. A regény vége kicsit fura - nem tudjuk meg mi történt utána, de ha belegondolunk, hogy ez egy visszatekintés a vég előtt, érthetővé válik.

4/5 Jó könyv, de csak ennyi, egyszeri olvasásra nálam jó volt.

(A borító és maga a könyv nagyon tetszik - jó fogása van :))) )

1 megjegyzés:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.