Charlaine Harris - Por és hamu (TB 8)

"A Katrina hurrikán borzalmas pusztításai és a vámpírtalálkozó felrobbantása után Sookie Stackhouse épségben van, bár kissé feldúlt. Szeretne visszatérni dolgos hétköznapjaihoz, de közben halálra aggódja magát eltűnt barátja, Quinn miatt. De az események most is váratlan fordulatot vesznek, és hősnőnk ismét egy véres ütközet közepén találja magát. De amikor már nem repked mindenfelé kitépett szőr és vér sem folyik többé, Sookie-nak rá kell jönnie, hogy már semmi sem lesz olyan, mint annak előtte... "

Ez a rész ismét pörgősre sikerült, talán túlságosan is. Sookie részt vesz egy kettős esküvőn, megismerkedik Amelia apjával, Amelia mentorával (aki be is költözik egy időre hozzájuk), segít véget vetni a shevreporti vérfarkasok közti viszálynak, megismerkedik két új rokonával is, a vámpírok sem nyughatnak - újabb vámpírok fenik az agyarukat a meggyengült Louisianára.A cselekmény izgalmas, nem is írok róla többet ;)
Sookie megváltozott: 'megszokta', hogy hullákat hagy maga után, hogy sokszor megtámadják a kapcsolatai, a tudása miatt. Új dolog (vagy csak én nem emlékeztem) Sookie vallásossága - imádkozik lefekvés előtt, elmegy a templomban - gondolom azért, mert kezd kicsúszni a 'normális világ' a lába alól, egyre nehezebb összeegyeztetni a két világbeli életét. De érik az is, hogy a vérfarkasok is a nyilvánosság elé lépjenek, és az is nagy csetepatéhoz, ellenálláshoz vezethet.
Eric-fanoknak is tartogat kellemes meglepetések a könyv:
Spoiler:
Sookie szakít Quinnel - végre? És Ericnek visszatérnek az emlékei! Szereti Sookiet, többször is szerelmemnek szólítja, és tényleg törődik vele.
Sam is 'mesél' a múltjáról -kicsit fura, hogy csak most kerül szóba.
Bill: próbálja visszahízelegni magát Sookiehoz, de S. közönyösen bánik vele (az mondjuk fura volt, amikor csak úgy hipp-hopp bejött S. hálójába és leült a székre, furcsa volt h S. meg se lepődött... ).
Jason és Crystal házassága se tökéletes, és ez a gond is S. vállát nyomja.
Egyik új kedvenc szereplőm, Bob a macska (nem igazi macska, csak Amelia bénázott el egy varázslatot...), remélem bekerül a sorozatba is :D
Sookiet a könyv végére már három 'faj' is védi, és a barátjának tartja:
-vámpírok (védelmet kap az új királytól, ajándékképp)
-a vérfarkasfalka barátja
-tündér rokonok is védik...
A könyv vége pedig újabb csattanóval zárul, egy újabb kis rokon bukkan fel, aki iránt S. felelősséget érez....
5/5


Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2010
Sorozat: True Blood sorozat 8.
Eredeti cím: Dead Reckoning
Oldalszám: 438
Ár: 3000
Borító: 4/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.