Kiss Angéla - London csak oda

október 24, 2010
"Egy fiatal magyar lány – mint annyi másik, aki éppen Írországot, vagy Németországot, Ausztriát, esetleg Dominikát célozza meg – Londonig vásárol csak odaszóló, „one way ticket”-et, hogy kipróbálja önmagát. A kedves, őszinte, szellemes és önirónikus hangvételben megírt regény érdekes, tanulságos képet ad a külföldi beilleszkedés megannyi megpróbáltatásáról, a társra találás „kínjairól” és örömeiről, s új fénytörést kap általa az ott és az itthon vonzereje is."

Már a megjelenésekor is kíváncsi voltam erre a könyvre, mivel én is el szeretnék jutni egyszer Londonba, ezért nem is volt kérdés, hogy megvegyem a könyvet :)
A történet a Bridget Jones féle könyvekre hajaz - egy szingli életéről, munkájáról olvashatunk. Tetszett az író stílusa - humoros, ironikus, szórakoztató. Ezért is olvastam is el kb 2 nap alatt :)
Azt olvastam, hogy önéletrajzi ihletésű, de vannak benne kitalált részek (pl.: rapidrandi). Angéla szimpatikus nő, bár kicsit problámás és teljesen más mint én - én inkább Normálisék lánya lennék - nem ítélkezem ezzel, csak az én életem átlagos, mondhatni unalmas, én nem tudnék 0 nyelvtudással elmenni akárhová egyedül. De pont ezért tetszett, mert átélhettem, hogy milyen lehetne ez az élmény.
Sokat nem is tudnék hozzáfűzni, a végén szurkoltam, hogy ne menjen el Kolumbiába, és megszerettem Angélát, és kíváncsi lennék a folytatásra.

Nálam

4,5/5


Jah és olvastam már más blogon is, és egyetértek vele, hogy a hátsó borító nem lett valami jó ... Comic sans betűtípus komolytalanná teszi, a fénykép viszont tetszik :-)

Kiss Angéla blogja.
Két interjú a szerzővel - itt és itt.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.