L.J. Smith - Vámpírnaplók 1.

június 09, 2010
Nem volt valami hosszú ez a könyv, egy nap alatt kivégeztem.
A sorozatot már korábban elkezdtem nézni (írtam is róla itt).
Mielőtt elkezdtem volna a könyvet olvasni utánanéztem, jó pár vélemény, kritikát találtam róla, így tudtam, hogy nem ugyanazt kapom mint ami a sorozatban van.

A könyv 1991-ben jelent meg és valószínűnek tartom, hogy Stephenie Meyer olvasta, mivel nagyon sok részlet hasonlít/ megegyezik a twilight-ban és ebben a könyvben.
Néhány pl:
- idegen srác érkezik a suliba, jóképű és távolságtartó
- a főszereplő lány persze beleszeret, de azt gondolja, hogy a srác utálja - pedig megmentette az életét
- a lány az életével játszik, de mégis a vámpír szerelmét választja
...

A könyv jó, viszont ha valaki hozzám hasonlóan először a sorozattal találkozik, akkor kicsit csalódottan olvassa a regényt.
Maga Elena, a főszereplő - a könyvben egy sekélyes lány, akinek az a legnagyobb gondja, hogy lehetőleg minden srác el legyen ájulva tőle.
A sorozatban nem szerepel Meredith (Elena egyik barátnője) és Bonnie a könyvben egy fehér bőrű lány és druidák leszármazottjának tartja magát. A sorozatban ezzel szemben fekete bőrű, valószínűleg woodoo boszorkányok voltak az ősei, és nekem pont ezek a tipikus amerikai vonások tetszettek. Ahogy a városkának (Fell's Church - a sorozatban Mystic Fall) a történelme nagyon hangsúlyos a filmben.
Sok példát említhetnék még, de a lényeg az, hogy a könyv nem rossz, viszont a sorozat sokkal kidolgozottabb, izgalmasabb.

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.