Dorian Gray, avagy a szépség és szörnyeteg egy személyben

január 16, 2010
2009. szeptemberében került a mozikba ez a film.
Rákészültem: kivettem a könyvtárból a könyvet (Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe). A film története sok helyen eltér a könyvtől, de így is élvezhető. Igaz az nem tetszett, hogy Dorian meghívta magához Sybilt -abban a korban ezt nem lehetett volna megtenni - a könyvben is úgy van, hogy még a nevét sem árulja el Dorian, nehogy valaki megtudja a kapcsolatát a lánnyal. Meg még volt pár apróság a Sybillel kapcsolatban ami másképp történt.
De a történet lényegét jól megjelenítették, a végére persze raktak egy kis románcot, hogy szerethetőbb(?) legyen Dorian.
A főszerepet Ben Barnes játssza, aki ugyan nem szőke és kék szemű, de mégis látszik rajta az ártatlanság, az a tisztaság, ami kellett ehhez a szerephez.
Colin Firth alakítja a (csúnya, rossz) Lord Henry Wottont, érdekes volt ilyen szerepben is látni, eddig csak szerelmes filmekben láttam - ja meg A leány gyöngy fülbevalóval-ban!
A film néhol rémisztő, de jól visszaadja a történet borongós hangulatát.
Az külön tetszett, hogy a film elején még mennyire gyermeki, ártatlan, naiv volt Dorian, így élesen különbözik a film közepi-végi Doriantől.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.