Libba Bray - Lázadó angyalok

A sok heti (hónapi?) várakozás után megkaptam karácsonyra Libba Bray Lázadó angyalok c. könyvét, és kb 2-3 nap alatt ki is olvastam. Olyan izgalmas volt, hogy nem tudtam letenni!

"Gemma Doyle alig várja, hogy elutazzon a Spence Akadémiáról a karácsonyi szünetre, a barátnőivel töltse az időt Londonban, elegáns bálokra járjon, és ami már nem akkora mulatság, a betegeskedő apját ápolja. Miközben az 1896-os év szilveszterére készül, egy jóképű fiatalember, Lord Denby szeme akad meg Gemmán, vagy csak úgy tűnik? Mégis, a nagyvárosi forgatagban is egyre erőteljesebbek Gemma látomásai három fehérbe öltözött lányról, akikkel valami szörnyűség történt, amit csak a birodalmak tudnak megmagyarázni..."

A történet nagy része Londonban játszódik, ahol Gemma, Ann és Felicity belépnek a bálok és társasági események világába.
Előtte még a Spence-ben kapnak egy gyanús új tanárt. Pippa ugyebár az első könyvben meghalt, a lelke (vagy milye) viszont a Birodalmakban maradt - önszántából (ezt valamiért mindenki elfelejti és felrója Gemmának). A lányok nem léptek be a Birodalmakba azóta, hogy Gemma legyőzte Kirké bérgyilkosát, de Ann és Felicity már visszamennének és szépen ráveszik Gemmát, hogy vigye vissza őket. Gondolom nem lövöm le a poént, ha leírom, hogy találkoznak ott Pippával ... viszont Gemma egyre inkább érzi, hogy nincs rendben valami.
Kartik is visszatér -így folytatódik a szerelmi szál is, örömömre :) - azt a megbízást hozza a Raksanától, hogy Gemma találja meg a Templomot és kösse meg a varázslatot. A könyv részben erről a kutatásról szól, Gemma nyomozásáról Kirkéről, de a "normális" élet is előtérbe kerül: Simon Middleton egy gazdag ficsúr képében, aki udvarol G-nak, ezen kívül jobban megismerjük a lányok családjait is.
Többet nem is mondok a történetről, csak annyit, hogy nagyon fordulatos, nem győztem kapkodni a fejem, és a végén amikor kiderült, hogy ki Kirké (azon túl, hogy Sarah Rees-Thomas), hát nagyon ledöbbentem.
Jah és Libba ironikus stílusa annyira jó! :)

A könyv nálam 5/5, éés a folytatást (The sweet far thing) akaroooooom! :D :D



Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2009
Sorozat: Vörös Pöttyös Könyvek / "Gemma Doyle trilógia"
Eredeti cím: Rebel angels
Oldalszám: 508
Ár: 3000
Borító: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.