vegyes post

október 15, 2009
háhhh! Rájöttem, hogy tudok beszúrni a jobb oldali dobozba (ami eredetileg csak szöveget tartalmaz) képet! - Apró örömök az életemben ... -ha valaki nem tudná: html kóddal megoldható ;)

Más. Filmélmény: The Fountain (A kút/A forrás). Ez egy nagyon érdekes és nehezen érthető film (számomra legalábbis), nehéz is írni róla ... látni kell! :)
A történet 3 idősíkon játszódik (mint Az órák, jééé :D ) az első: az élet fáját keresi egy 1500-as évekbeli spanyol hódító Dél-Amerikában, ahová a szeretett királynője küldte, a második 2000-ben járunk egy doktor a rák ellenszerét keresi, hogy megmentse feleségét, akinek agydaganata van, a harmadik, 2500-ban uez a férfi egy fát (ami azt hiszem a felesége koporsója felett lett elültetve, így egy része benne van a fában) akar megmenteni (?) - a jövőben játszódó idősík volt a legnehezebben megérthető.
A 3 idősíkot (ami a filmben össze-vissza ugrál) összeköti a két főszereplő: a férfi (Hugh Jackman) és a nő (Rachel Weisz), a szerelmük, és a halhatatlanság keresése.
Nagyon komoly a film, azt hiszem többször látnom kell, hogy teljesen megértsem.
A képi világa különleges, főleg a jövőben játszódó részeknél.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.