Paulo Coelho - Veronika meg akar halni

szeptember 04, 2009
Nem egy egyszerű olvasmány és nagyon elgondolkodtató. Ez volt ez első regény, ami Paulo Coelhotól olvastam. A könyv alapszituációjáról olvastam már régebben, tudtam, hogy Sarah Michelle Gellar főszereplésével meg is filmesítik, de csak pár hete vettem rá magam, hogy el is olvassam miután egyik kedvenc blogomban olvastam róla ajánlást.

Főszereplőnk Veronika, megvan mindene az éleben (látszólag), boldognak kéne lennie, de nem az. Belefásult az életébe. Nem okoz örömöt neki semmi, ezért öngyilkos lesz. Az altatót választja, mert az kevésbé jár kosszal, mint az érfelvágás. De nem hal meg, a város hírhedt elmegyógyintézetében ébred, ahol azt mondják neki, hogy már csak napjai vannak hátra, az altató károsította a szívét. Veronika kétségbeesik, ő azonnal akart meghalni, amikor ő eldöntötte, de most várnia kell még pár napot. Így kénytelen az utolsó napjait az elmegyógyintézetben tölteni, ahol rádöbben a hibáira és szeretné jóvá tenni őket, de erre már nincs idő ... A könyv végén egy nagy fordulat van, amit nem mondok el, de én nagyon meglepődtem rajta!

2 megjegyzés:

  1. OMG, én vagyok belinkelve, de kedves! *pirul össze-vissza*

    Először egy véletlen folytán találtam az oldalra, aztán megtetszett és elkezdtem olvasgatni :)
    Veronikát ugyan már olvastam, de kíváncsi voltam, mit írtál róla, aztán nézem, mi lehet az a link... és meglepi :)
    Köszi, hogy olvasol (én is téged :) és örülök, hogy tetszett a könyv - na meg az a fordulat! Te jó ég, hogy én arra a csavarra mennyire nem számítottam! xD

    VálaszTörlés
  2. én is köszi, h olvasol!! :)
    hát igen meglepő volt a vége, happyend! :D
    kíváncsi vagyok a filmre is!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.